Uitbraak van buikgriep tijdens een cruise

Standaard

Wanneer u het nieuws hier op Buikgriep.eu een beetje volgt heeft u ongetwijfeld gemerkt dat er regelmatig wordt gemaakt van uitbraak van buikgriep tijdens een cruise. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar eigenlijk is daar een best logische verklaring voor te geven. Op een cruise zitten heel veel mensen namelijk samen en wordt er in vakantiesfeer doorgaans niet zo streng gekeken richting persoonlijke hygiëne. Dat is op zich tijdens uw vakantie volledig te begrijpen, maar toch niet altijd zo verstandig. Lang niet iedereen vindt persoonlijke hygiëne immers belangrijk terwijl u vaak dezelfde deurknop bijvoorbeeld zult vastnemen als anderen. Denk overigens niet alleen de deurknop, maar bijvoorbeeld ook aan de knoppen in de lift en de gemeenschappelijke toiletten. Ook op een cruise is het dan ook zeker en vast aan te raden om zorgvuldig om te springen met uw persoonlijke hygiëne.

Opgepast bij uitstappen tijdens een cruise

Wanneer er sprake is van buikgriep tijdens een cruise wordt de ziekte veelal voor het eerst opgedaan buiten de boot zelf. Een populair voorbeeld is wat dat betreft een cruise op de Nijl. Vaak gooit de boot dan zijn anker uit om de opvarenden kennis te laten maken met delen van het mooie Egypte. Op zich is dat geen slecht idee, alleen gelden voor dit land enkele bijzondere voorschriften. U kunt er bijvoorbeeld absoluut geen water van de kraan drinken en het wordt steeds aangeraden om uitsluitend water in gesloten flesjes te kopen en te drinken. Daarnaast wordt het eveneens aangeraden om voorzichtig om te springen met etenswaren. Op tal van verschillende plaatsen worden bijvoorbeeld ijsjes en ander eten verkocht dat niet bepaald in hygiënische omstandigheden werd opgeslagen. Ook dergelijke zaken kunnen op zeer korte periode voor zeer vervelende gevolgen zorgen.

Help, er breekt buikgriep uit tijdens mijn cruise!

Wanneer er tijdens uw cruise sprake is van buikgriep is het aan te raden om meteen met een aantal zaken rekening te houden. Zoals reeds zo vaak benadrukt op deze website is de hygiëne bij een uitbraak van buikgriep meer dan ooit van belang. Zorg er voor dat u steeds voldoende uw handen wast en neem bij voorkeur niet teveel deurknoppen vast. Op deze manier voorkomt u alvast dat de bacteriën zich op uw handen nestelen en in bijvoorbeeld uw eten terechtkomen. Daarnaast is het eveneens belangrijk om goed te letten op uw glas en het bestek waar u moet van eten. Merkt u dat uw bord vuil is of dat er zich restjes of afdrukken op uw mes en vork bevinden, dan kunt u maar beter om een vervangend exemplaar vragen. Nogmaals, als u buikgriep wilt voorkomen, dan is het van essentieel belang om te zorgen voor een zo optimaal mogelijke hygiëne, ook wanneer u zich op het meest luxueuze cruiseschip ter wereld bevindt.