Tips tegen buikgriep

Standaard

De buikgriep voorkomen is niet altijd een eenvoudige opdracht. Wanneer u met deze ziekte te maken krijgt is het dan ook vooral belangrijk om deze zo snel mogelijk te verhelpen. Buikgriep is één van de ziektes die niet zomaar opgelost kunnen worden door het innemen van medicatie. U kunt wel enkele medicijnen innemen, maar deze zullen hoofdzakelijk de symptomen onderdrukken. Met andere woorden, de buikkrampen zullen afnemen, u zult minder vaak naar het toilet moeten en ook de neiging tot overgeven zal in de kiem worden gesmoord. Om de buikgriep echt te verhelpen zult u echter iets meer moeite moeten doen. Heeft u last van buikgriep en wilt u deze zo snel mogelijk verhelpen? Aarzel dan niet langer, lees snel dit artikel en ontdek hoe u de buikgriep zo efficiënt mogelijk kunt bestrijden.

Tip 1: Probeer voldoende te rusten

De buikgriep is een erg vervelende aandoening, niet in het bijzonder door de vele onaangename symptomen die ermee gepaard gaan. Mensen die lijden aan buikgriep moeten bijvoorbeeld niet alleen erg vaak naar het toilet, ze voelen zich ook echt ziek en hebben veelal last van extreme buikkrampen. Dit zijn stuk voor stuk factoren die het nagenoeg onmogelijk maken om te werken of naar school te gaan. Wanneer u de dokter raadpleegt zal deze u dan ook altijd een brief voorschrijven waarmee u enkele dagen thuis kunt blijven. U kunt die paar dagen aangrijpen om vooral veel te rusten. Buikgriep is een aandoening die uit zichzelf moet genezen en dan is voldoende rusten werkelijk essentieel. Dit is meteen ook onze eerste tip.

Tip 2: Vraag medicatie om de symptomen te verlichten

Er is tot dusver geen medicatie op de markt die buikgriep kan verhelpen. Gelukkig bestaan er wel medicijnen die de symptomen van buikgriep tot een minimum kunnen beperken. De eerste tip die we aangaven was veel rusten, maar dat is erg moeilijk wanneer u om de haverklap te maken heeft met ernstige buikkrampen, diarree en / of misselijkheid. Het is dan ook veelal vooral van belang om deze symptomen zo snel mogelijk te verhelpen. Let wel, neem alleen medicatie in waarvan u zeker weet dat u deze mag nemen. Twijfelt u over het type medicatie of de hoeveelheid, neem dan altijd eerst contact op met uw huisarts. Hij zal u precies kunnen vertellen welke medicatie kan helpen bij buikgriep en welke niet.

Tip 3: Drink voldoende

De derde en meteen ook laatste tip is misschien wel meteen ook de belangrijkste. Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven hebben mensen met buikgriep veelal te kampen met diarree en misselijkheid. In ernstige gevallen van buikgriep kan zelfs koorts één van de symptomen zijn. Deze drie symptomen hebben één ding met elkaar gemeen, namelijk dat de persoon in kwestie er altijd vocht door verliest. Vochtverlies is in principe niet gevaarlijk wanneer het tot een minimum wordt beperkt en laat dat nu net het probleem zijn bij buikgriep. Voldoende drinken is dan ook absoluut erg belangrijk. Sterker nog, het is veel belangrijker om voldoende te drinken dan voldoende te eten. Eén dag niet eten om uw buik te sparen is niet zo’n probleem, maar u moet absoluut blijven drinken om zo uitdroging te voorkomen.