Tips buikgriep

Standaard

Buikgriep is ongetwijfeld één van de bekendste aandoeningen die er bestaan. In tegenstelling tot heel wat andere ziektes is buikgriep echter in de basis niet gevaarlijk, maar vooral zeer vervelend. Ondanks het vrij onschuldig karakter van buikgriep (er zijn wel degelijk een aantal risico’s aan verbonden zoals uitdroging) kan je er behoorlijk ziek van zijn. Indien je geconfronteerd wordt met buikgriep is het dan ook zeer belangrijk om ze zo snel mogelijk te verhelpen. Om dit voor mekaar te krijgen kan je er voor kiezen om gebruik te maken van een aantal tips die we op deze pagina graag even voor jou op een rijtje zetten. Met deze buikgriep tips wordt het bekampen van de ziekte in ieder geval een flink stuk comfortabeler.

Tip 1: Voldoende blijven drinken

Wanneer je buikgriep hebt is het niet bepaald eenvoudig om iets binnen te krijgen en vooral te houden. Tijdens de eerste dagen is eten bijvoorbeeld vaak volledig uit den boze. Deze dagen zullen zich vooral vullen met heel wat bezoeken aan het toilet. Diarree is dan ook één van de belangrijkste kenmerken van buikgriep. Veel mensen verliezen echter wel eens uit het oog dat ze bij diarree heel wat vocht verliezen. Dat vocht is nochtans van cruciaal belang voor ons lichaam. Teveel naar het toilet gaan en te weinig drinken kan er dan ook voor zorgen dat je te maken krijgt met uitdrogingsverschijnselen. Vooral bij jongere kinderen en bij ouderlingen moet je hier bijzonder aandachtig voor zijn. Regel nummer één bij buikgriep is dan ook om voldoende te blijven drinken. Een beetje uitgebluste cola kan hierbij wonderen doen.

Tip 2: Probeer te eten, maar eet licht

Zoals reeds aangegeven is het tijdens de eerste dagen vaak niet bepaald voor de hand liggend om te eten. Toch doe je er goed aan om dit te doen. Alleen door te eten zorg je er namelijk voor dat je maag & darmen terug op een normale manier kunnen gaan werken. Let wel op, eet uiteraard niet te zwaar en zeker niet te vet. Lichte voeding zoals een toast met een beetje kip is altijd een goed idee. Eet je te snel, te vet, dan is de kans groot dat je na afloop van je buikgriep terug hervalt en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

Tip 3: Rusten, rusten en nog eens rusten

Eén van de belangrijkste buikgriep tips die we je bovendien nog kunnen meegeven is voldoende rusten. Buikgriep is een ziekte die heel snel komt, maar die ook vrij snel terug weg kan gaan. Door echter lange dagen te blijven kloppen wordt er voor gezorgd dat de ziekte heel wat langduriger kan aanhouden. Voldoende rusten zorgt er verder niet alleen voor dat je sneller bent genezen, daarnaast wordt het doorstaan van de buikgriep ook een flink stuk comfortabeler gemaakt. Neem dus gerust enkele dagen vrij van je werk of van school om deze vervelende aandoening het hoofd te bieden.

Tip 4: Bepaalde medicijnen kunnen helpen

De laatste van deze vier belangrijke buikgriep tips heeft betrekking tot het gebruik van medicijnen. In andere buikgriep tips heb je ongetwijfeld gelezen dat er geen medicijn bestaat die de buikgriep verhelpt. Dat klopt, maar dat neemt niet weg dat er enkele medicijnen bestaan die de symptomen van buikgriep danig kunnen onderdrukken. Bekende voorbeelden op dit vlak zijn Buscopan evenals Enterol. Deze medicijnen kunnen er voor zorgen dat diarree wordt verholpen waardoor er voor de patiënt voor meer comfort wordt gezorgd. Let echter op, vooraleer medicijnen tegen de buikgriep in te nemen is het altijd interessant om even contact op te nemen met je huisarts. Hou er tot slot ook rekening mee dat niet alle medicijnen niet zomaar mogen worden genomen en al helemaal niet voor een lange(re) periode. Daarom nogmaals, wil je de symptomen van je buikgriep proberen te drukken door het gebruik van bepaalde medicijnen? Neem dan eerst contact op met je huisarts.