Symptomen buikgriep

Standaard

Buikgriep is een vervelende ziekte omdat ze gepaard gaat met verschillende onaangename symptomen. Een bekend symptoom van buikgriep is bijvoorbeeld diarree. Sterker nog, u hoeft er bij buikgriep ook niet van te schrikken wanneer er bloed en / of slijm met de stoelgang meekomt.

Bloed in de stoelgang komt over het algemeen wel alleen voor bij een bacteriële buikgriep. Deze is in zijn geheel hoe dan ook meestal erger dan een buikgriep die wordt veroorzaakt door een onschuldige infectie. Dit brengt ons meteen bij het tweede symptoom en dat is misselijkheid. Mensen die last hebben van buikgriep moeten immers niet alleen vaak naar het toilet, maar zullen ook tijdig een emmer nodig hebben. Deze bij de hand houden is dan ook geen overbodige luxe.

Wat de krampen betreft, dat is iets waar iedereen met buikgriep wel last van krijgt. Vooral de onderbuik doet pijn en er wordt een “borrelend” gevoel in de darmen waargenomen. Heel veel patiënten hebben niet alleen last van de onderbuik, maar ook van de maag. Ook deze kan een zeer vervelend gevoel teweegbrengen, vooral wanneer u het gevoel heeft dat u moet overgeven. Verder zijn kenmerkende symptomen voor buikgriep ook een algemeen vermoeid gevoel en spierpijn. In bepaalde gevallen ervaren mensen die lijden aan buikgriep ook (hoge) koorts. Het is echter niet zo dat dit altijd het geval is.

Sterker nog, in de meeste gevallen zullen mensen met buikgriep geen koorts maken. Het is immers alleen buikgriep die wordt veroorzaakt door een bacterie die er voor kan zorgen dat u te maken krijgt met hoge koorts. Wanneer de buikgriep wordt veroorzaakt door een infectie zal de persoon in kwestie over het algemeen geen last hebben van koorts. Koorts als één van de hoofdsymptomen van buikgriep beschrijven zou dan ook zeker niet correct zijn.

Tot slot is het bij buikgriep altijd aan te raden om aandachtig te zijn wat uitdrogingsverschijnselen betreft. Voldoende drinken is bij buikgriep essentieel, maar veel mensen durven dat nog wel eens te vergeten. Vooral bij baby’s wordt het aangeraden om zeer aandachtig te zijn en de situatie steeds op de voet op te volgen. Twijfelt u, dan doet u er goed aan altijd een arts in te schakelen. Hoewel buikgriep op zich ongevaarlijk is, is het geen aandoening waar geen aandacht aan geschonken dient te worden, zeker niet wanneer het om baby’s of zelfs ouderlingen gaat.

Verder op deze website kunt u nog meer te weten komen over buikgriep. Er wordt op buikgriep.eu immers onder andere informatie gegeven over de symptomen bij buikgriep, maar ook over eventuele behandelingen, etc. Bezoek dus zeker ook de rest van de website.