Met buikgriep op vakantie

Standaard

Buikgriep kan op de meest vervelende ogenblikken toeslaan, bijvoorbeeld vlak vooraleer je op vakantie wil vertrekken. In principe beschik je dan met behulp van een annulatieverzekering steeds over de mogelijkheid om je vakantie te annuleren, maar dat is natuurlijk niet zo leuk. Met buikgriep op vakantie vertrekken is natuurlijk wel zeer vervelend en het blijft een ziekte waar je niet meteen een oplossing voor hebt. Daarnaast voel je, je bij buikgriep vaak ook echt ziek waardoor het bijvoorbeeld niet zo voor de hand liggend is om lange tijd in een auto of in het vliegtuig te zitten. Toch willen steeds meer mensen die buikgriep hebben toch gewoon op vakantie vertrekken. Ze hebben een heel jaar naar hun reis uitgekeken en willen dan ook graag gewoon op vakantie kunnen vertrekken. Heb jij ook te maken met buikgriep en wil je toch gewoon op vakantie vertrekken? Dan geven we je in dit artikel graag een aantal interessante tips waardoor deze aandoening toch iets draaglijker kan worden gemaakt.

Verzachtende geneesmiddelen

Zoals eerder reeds aangegeven is het niet mogelijk om de symptomen van buikgriep volledig in één keer te bestrijden. Het algemene, ellendige gevoel waarover je beschikt zal dan ook niet zomaar als sneeuw voor de zon verdwijnen, in tegendeel. Wat je wel kan doen is de twee vervelendste symptomen, namelijk misselijkheid en diarree beperken. Je kan dit doen door middel van bepaalde medicatie die deze symptomen vrij agressief aan kunnen pakken. Neem hiervoor contact op met je huisarts en vraag in welke doseringen je de medicijnen in kwestie mag nemen. Probeer bij voorkeur niet te starten met de medicijnen op de dag van vertrek, maar begin de dag er voor. Op deze manier zorg je er voor dat je over een goede nachtrust beschikt voor je vertrek en breng je, je maag en darmen ook al een beetje tot rust. Hierdoor wordt het toch mogelijk gemaakt om op een vrij comfortabele manier op reis te vertrekken.

Buikgriep tijdens je vakantie

Wanneer buikgriep plots tijdens je vakantie optreedt is het in eerste instantie vooral van belang om na te gaan of het daadwerkelijk om buikgriep gaat. Verschillende (tropische) aandoeningen brengen symptomen met zich mee die zeer dicht aanleunen tegen die van buikgriep, maar die bijlange niet zo onschuldig zijn. Aandachtig zijn voor zaken zoals koorts en een verergering van de symptomen is hoe dan ook bijzonder belangrijk. Gaat het toch om buikgriep, dan kan je eigenlijk eveneens bovenstaande tips gebruiken om de ziekte te verzachten. Daarnaast is het bijzonder belangrijk om goed op te letten met wat je eet en drinkt. In bepaalde landen is leidingwater drinken bijvoorbeeld volledig uit den boze en drink je beter water uit (gesloten!) flesjes. Hetzelfde kan gezegd worden van rauwe groenten die vaak bepaalde bacteriën bevatten. Goed je eten (en eventueel zelfs het water) koken kan wat dat betreft de oplossing betekenen. Tot slot spreekt het voor zich dat je met buikgriep bij voorkeur vooral licht eet en dus niet meteen terug hamburgers en frietjes gaat eten. Hou je met deze tips rekening, dan zou het over het algemeen geen probleem moeten zijn om toch op een comfortabele manier je vakantie te kunnen beleven.