Medicijnen tegen buikgriep

Standaard

Dat buikgriep een bijzonder vervelende ziekte is hoeven we eigenlijk niet meer aan te halen. Wanneer u reeds enkele artikelen op deze website heeft gelezen dan weet u dat u er maar beter alles aan kunt doen om de buikgriep te voorkomen. Heeft u toch buikgriep? In dat geval zult u natuurlijk graag willen weten of er medicijnen bestaan die deze vervelende ziekte het hoofd kunnen bieden. Wel, het spreekt voor zich dat er enkele medicijnen beschikbaar zijn die de buikgriep draaglijker kunnen maken. Medicijnen die de ziekte genezen zijn echter nog niet beschikbaar. Bent u op zoek naar informatie over medicijnen tegen buikgriep? Lees dan zeker en vast even dit artikel!

Waarom medicijnen tegen buikgriep nemen?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat medicijnen tegen buikgriep precies doen. Het is niet zo dat u de buikgriep door middel van medicijnen zult kunnen verhelpen of oplossen, in tegendeel. De medicijnen tegen buikgriep die op de markt terug te vinden zijn hebben vooral als functie om de symptomen te beperken. De symptomen van buikgriep zoals diarree en overgeven zijn namelijk alles behalve leuk en kunnen uw dagelijkse taken flink overhoop gooien. Vooraleer u medicijnen neemt raden we u steeds aan om even contact op te nemen met uw huisarts. In bepaalde gevallen is het namelijk niet veilig om specifieke medicijnen in te nemen. Denk hierbij maar eens aan zwangere vrouwen of bijvoorbeeld aan kleine kinderen. Hoe dan ook, bij aanhoudende buikgriep wordt het sowieso steeds aangeraden om een arts te contacteren.

Welke medicijnen tegen buikgriep?

Afhankelijk van de symptomen die u wenst te behandelen zijn er verschillende medicijnen beschikbaar waar u gebruik van kunt maken. Heeft u diarree of moet u overgeven, dan kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van medicijnen als Buscopan, Motilium en Imodium. Hoewel deze medicijnen zeker en vast betrouwbaar zijn en hun nut in het verleden reeds hebben bewezen is het wel zo dat ook deze medicijnen niet zomaar ingenomen zouden moeten worden. Lees altijd de bijsluiter en neem eventueel contact op met een arts om te controleren of u de medicijnen in kwestie wel mag gebruiken. Hou er tot slot ook rekening mee dat bepaalde medicijnen een ongunstige invloed hebben op maag en darmen. Combineer ook nooit medicijnen tenzij een arts u dat advies geeft.

Medicijnen tegen buikgriep bij kinderen

Wanneer kinderen te maken krijgen met de buikgriep zijn de ouders natuurlijk steeds ongerust. Men wil dan graag zo snel mogelijk de nodige medicatie toedienen om de buikgriep te verlichten. Specifiek voor kinderen geldt dat lang niet alle medicijnen zomaar mogen worden toegediend. Bij buikgriep bij kinderen wordt het altijd aangeraden om eerst contact op te nemen met de huisarts vooraleer ook maar enige medicijnen toe te dienen. Op basis van het advies van uw huisarts kunt u vervolgens bepalen welke medicatie u het best toedient. Hoe dan ook, er zijn dus medicijnen tegen buikgriep, maar ze mogen niet zomaar gebruikt worden en wat er gebruikt kan worden is afhankelijk van situatie tot situatie en van persoon tot persoon.