Langdurige buikgriep

Standaard

Te maken krijgen met de buikgriep is vervelend. Des te vervelender wordt het echter wanneer die buikgriep niet zomaar na enkele dagen over is, maar hardnekkig blijft volhouden. Langdurige buikgriep komt in principe slechts zelden voor. In de meeste gevallen kunnen verder gezonde mensen reeds binnen 3 dagen terug alles doen wat ze voorheen deden al moeten ze uiteraard wel rekening blijven houden met wat ze eten. Een langdurige buikgriep is zeer vervelend omdat het er voor zorgt dat je, je dagelijkse taken niet naar hartenlust kunt uitvoeren.

Dat is echter nog niet alles, want een buikgriep die lange tijd blijft aanslepen kan ook wijzen in de richting van een ander lichamelijk probleem. Het is bij buikgriep dan ook nooit verstandig om er zomaar vanuit te gaan dat deze wel uit zichzelf zal overgaan. Wanneer de aandoening langer dan 3 dagen zonder beterschap blijft bestaan, dan is het altijd belangrijk om een arts te raadplegen. Hij kan door middel van een aantal eenvoudige onderzoeken na gaan of er mogelijks niets meer aan de hand is.

Wanneer is er sprake van langdurige buikgriep?

Over het algemeen ondervinden mensen die te maken hebben met buikgriep gedurende enkele dagen hinder. De eerste twee dagen zijn doorgaans het slechts waarna het vanaf de derde dag alweer veel beter moet gaan. Ook kan het voorkomen dat er even een opflakkering voorkomt en dat de persoon in kwestie zich daarna terug één dag helemaal niet goed voelt. Omwille van deze reden kan er bij buikgriep voor schoolgaande kinderen of werkende volwassenen gebruik worden gemaakt van een ziektetermijn van 1 week. Gedurende deze periode mag men dan niet buiten komen en kan men niet gaan werken of naar school gaan. Wanneer de buikgriep langer één week aanhoudt is er sprake van langdurige buikgriep. Ook wanneer de buikgriep na 3 dagen geen verbetering vertoont kan het belangrijk zijn om opnieuw contact op te nemen met de huisarts.

Hoe langdurige buikgriep voorkomen?

Het voorkomen van buikgriep is altijd een beetje een dubbeltje op z’n kant. Zoals je reeds hebt kunnen lezen op deze website is het namelijk zo dat buikgriep voorkomen vooral een kwestie is van hygiëne. Echter, hoe goed je zelf ook met die hygiëne rekening houdt, het kan perfect voorkomen dat anderen dat niet doen. In dat geval bestaat het risico dat je te maken krijgt met buikgriep. Langdurige buikgriep voorkomen is ook niet altijd even eenvoudig, in tegendeel. In principe is een zo optimaal mogelijke weerstand belangrijk in het bestrijden van allerhande aandoeningen en dat geldt ook voor de buikgriep. Mensen met een goede weerstand zullen dan ook veelal in een mum van tijd genezen zijn. Mensen met een verlaagde weerstand of met een algemeen slechte weerstand zijn veel vatbaarder voor het hebben van buikgriep op lange termijn.

De oplossing voor langdurige buikgriep

De oplossing voor langdurige buikgriep is vaak rusten, rusten en nog eens rusten. Daarnaast wordt langdurige buikgriep in de meeste gevallen veroorzaakt door te snel, te vettig eten. Veel mensen die met deze aandoening te maken krijgen en zich even terug beter voelen kiezen er vaak nagenoeg meteen voor om terug erg vettig te gaan eten. Dat is absoluut niet goed voor je buik en kan er voor zorgen dat je in een mum van tijd komt te hervallen. Vaak voelen mensen zich dan nog slechter dan voorheen en krijgen ze opnieuw te maken met stevige diarree en misselijkheid. Wanneer je met zekerheid hebt vastgesteld dat er sprake is van buikgriep en indien deze voor een lange tijd blijft aanhouden is het dan ook vooral belangrijk om voldoende te drinken en licht te eten. Alleen op deze manier zorg je er voor dat je maag en darmen zich op zo kort mogelijke termijn kunnen herstellen.