Incubatietijd buikgriep

Standaard

De zogenaamde incubatietijd van buikgriep is de tijd dat de ziekte er over doet om door te breken. Met andere woorden, deze tijd geeft aan hoelang u zich na besmetting nog goed zult voelen. Het probleem met buikgriep is dat dit aanzienlijk kan variëren. De incubatietijd is ook afhankelijk van de manier waarop u buikgriep heeft gekregen. Betreft het bijvoorbeeld een bacterie of een infectie?

In de meeste gevallen mag u er hoe dan ook rekening mee houden dat u binnen de 24 tot 48 uur zich slecht zult beginnen voelen. In bepaalde zeldzame gevallen wordt dit verlengt tot 72 uur, maar dat is dan ook echt het maximum. Verder is het bij buikgriep ook zo dat u zich veelal plots onwennig begint te voelen. Dat maakt deze ziekte omwille van verschillende redenen des te onaangenamer.

Wanneer u buikgriep heeft kan het best voorkomen dat u zich binnen enkele minuten erg slecht begint te voelen. U zult al snel krampen krijgen waarna de kans ook zeer groot is dat u meteen naar het toilet zult moeten gaan. Daarnaast kunnen mensen die lijden aan buikgriep zich ook plots erg misselijk gaan voelen. Helaas valt hier niet zoveel tegen te doen. Buikgriep is een typisch voorbeeld van een ziekte die in het merendeel van de gevallen gewoon moet uitgeziekt worden. Wanneer het een bacterie betreft kunt u er in principe voor kiezen om geneesmiddelen te nemen, maar deze hebben dan vooral als doel om de symptomen aangenamer te maken en niet zozeer om de ziekte vroeger te genezen.

Heeft u buikgriep, dan kunt u er rekening mee houden dat u minstens enkele dagen tot zelfs een volledige week buiten strijd bent. U houdt kinderen beter thuis van school en ook volwassenen gaan beter niet werken. Rusten en veel drinken is bij buikgriep hoe dan ook de belangrijkste boodschap.

Verder op deze website kunt u nog meer te weten komen over buikgriep. Er wordt op buikgriep.eu immers onder andere informatie gegeven over de symptomen bij buikgriep, maar ook over eventuele behandelingen, etc. Bezoek dus zeker ook de rest van de website.