Hoe lang duurt Buikgriep?

Standaard

Mensen die te maken hebben met buikgriep willen daar uiteraard zo snel mogelijk vanaf. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Wanneer je reeds één of meerdere artikels op deze website hebt gelezen zal het je namelijk zijn opgevallen dat buikgriep een aandoening is die eigenlijk uit zichzelf moet verdwijnen. Dat kan je in principe alleen maar doen door veel te rusten en dus even vrij te nemen van je werk of school. Om de symptomen enigszins te onderdrukken zijn er verschillende medicijnen op de markt terug te vinden. Deze kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je, je meteen een stuk minder misselijk voelt, maar daarnaast kunnen ze het ook mogelijk maken om je diarree even een halt toe te roepen waardoor het allemaal wat comfortabeler wordt. In ieder geval, heb je te maken met buikgriep en wil je graag weten hoe lang dit ongeveer duurt? Wij proberen je graag een duidelijk antwoord te geven op deze vraag.

Buikgriep duur

In eerste instantie is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de duur van buikgriep sterk kan verschillen van persoon tot persoon. De één zal er bijvoorbeeld reeds na twee à drie dagen volledig van verlost zijn terwijl iemand anders er werkelijk een week of zelfs meer mee kan lopen. Het probleem met buikgriep is ook vooral dat mensen die zich beter voelen vaak te snel terug beginnen met vettig eten. Je maag en darmen kunnen na afloop van een buikgriep nog steeds behoorlijk in de knoop liggen waardoor het altijd aan te raden is om nog even lichte voeding te eten. Te snel opnieuw beginnen met het eten van vettige dingen kan er dus voor zorgen dat je zomaar terug diarree krijgt of buikgriep opnieuw de kop opsteekt. Even rustig je maag en darmen laten genezen is dus beslist de boodschap!

Buikgriep sneller genezen?

Het is natuurlijk altijd vervelend om te maken te krijgen met een aandoening zoals buikgriep. Vooral de vervelende symptomen zoals diarree en misselijkheid zorgen er voor dat veel mensen op zoek gaan naar mogelijkheden om hun buikgriep sneller te genezen. Dat is evenwel niet zo eenvoudig als het op het eerste zicht lijkt. Zoals eerder reeds aangegeven bestaat er tot op vandaag geen medicijn die buikgriep echt verhelpt. Je lichaam zal uiteindelijk sterk genoeg moeten zijn om de plooien glad te strijken en zoals gezegd, in het merendeel van de gevallen gebeurt dit reeds na slechts een paar dagen. Heb je een dringende afspraak die je niet af kan zeggen of krijg je bijvoorbeeld buikgriep tijdens de examenperiode? In dat geval is het vooral een kwestie van de symptomen aan te pakken waardoor je toch op min of meer comfortabele wijze naar school of je werk kan.

Aanslepende buikgriep

Wanneer je merkt dat je buikgriep na een week nog niet is verbeterd of indien je een verslechtering van de symptomen vaststelt is het altijd aan te raden om een bezoek te brengen aan je huisarts. De symptomen van buikgriep lijken heel erg op andere aandoeningen die een stuk ernstiger zijn. Wanneer het gaat om jonge kinderen of ouderen is een bezoek aan de huisarts sowieso altijd aan te raden.