Eten na buikgriep

Standaard

Mensen die lijden aan buikgriep hebben steevast te maken met enkele erg vervelende symptomen die een directe impact hebben op het algemeen welbevinden. Een typisch kenmerk van mensen met buikgriep is bijvoorbeeld dat ze last hebben van diarree. Uiteraard gaan ook buikkrampen gepaard met diarree net als weinig eetlust. Het is dan ook absoluut niet zo vreemd dat mensen met buikgriep eigenlijk haast niets kunnen eten, maar wat wanneer de buikgriep voorbij is? Kunt u dan meteen weer die lekkere hamburgers eten of een groot pak frieten met veel mayonaise? In dit artikel vertellen we u graag wat u kunt eten nadat u te maken heeft gehad met buikgriep.

Luister naar je lichaam

Allereerst, het spreekt voor zich dat mensen na een buikgriep zo snel mogelijk terug weer willen beginnen met eten. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het is wel belangrijk om in dit geval goed te luisteren naar uw lichaam. Veel mensen beginnen meteen met het eten van vette dingen na buikgriep waardoor de kans bestaat dat ze hervallen. Uw maag en darmen hebben het tijdens de buikgriep hevig te verduren gekregen en de kans bestaat dan ook dat ze nog niet meteen is hersteld. Probeer er daarom altijd voor te zorgen dat u na uw buikgriep luchtige en lichte dingen in huis heeft. Denk hierbij aan toast met licht beleg, maar ook aan bijvoorbeeld yoghurt en om te drinken is cola uiteraard nog steeds een grote aanrader.

Vermijd vet eten na buikgriep

Om maar meteen een antwoord te geven op de gestelde vraag in de inleiding van dit artikel, het is absoluut niet verstandig om meteen na buikgriep terug vet eten te eten. Zoals in het stukje hierboven reeds aangehaald wordt lichte voeding aangeraden en dat eigenlijk voor nog minimum een week. Probeer in het beste geval beetje bij beetje terug vetter te eten, maar ga niet meteen enkele dagen na elkaar frieten of ander vet voedsel eten. Doet u dat wel, dan is de kans bijzonder groot dat uw maag en vooral uw darmen terug van zich zullen laten horen. Overigens is ook de hoeveelheid eten van belang. U mag na uw buikgriep terug meer en meer eten, maar probeer ook dat langzaam terug op te bouwen en niet meteen de hele slagerij leeg te eten.

Rijst, rijst, rijst en nog eens rijst

Tot slot nog een laatste tip om dit artikel af te ronden. Het wordt eigenlijk te weinig aangehaald, maar mensen die tijdelijk last hebben van hun maag en of darmen door de buikgriep doen er goed aan om een beetje rijst te eten indien ze anders niet meteen weten wat te eten. U kunt rijst overigens perfect mengen met een beetje ham of kip. Op deze manier heeft u een voedzaam gerecht dat licht verteerbaar is en dat u dus met andere woorden perfect moet kunnen eten na buikgriep. Het is daarnaast ook nog eens gewoon erg lekker!