Eten buikgriep

Standaard

Verschillende jaren op rij doet het gerucht reeds de ronde dat eten bij buikgriep ongezond zou zijn. Sterker nog, het zou er voor zorgen dat de maag en darmen zich nog onwenniger gaan voelen waardoor u ook als patiënt zich nog slechter voelt. Deze stelling kan op zich wel kloppen, alleen zijn er nooit bewijzen voor gevonden. De ervaring uit de praktijk leert daarnaast ook dat mensen die wel iets eten zich in bepaalde gevallen zelfs beter voelen.

De kans bestaat echter steeds dat u na het eten in het geval van buikgriep te maken krijgt met bijvoorbeeld diarree of misselijkheid, maar dat is dan veelal vooral te wijten aan de ziekte op zich en niet omdat u net heeft gegeten. Nog opmerkelijker wordt het dan weer dat er door een reeks artsen net wordt gesteld dat het interessant is om toch iets te eten. Eten zou er immers voor zorgen dat de persoon in kwestie sneller aansterkt en geneest. Begrijpen wie begrijpen kan…

Wat we wel zeker weten is dat eten bij mensen met buikgriep altijd op de tweede plaats moet komen. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is bij buikgriep in eerste instantie veel belangrijker om te drinken dan om te eten. Wie last heeft van buikgriep zal in de meeste gevallen immers heel wat stoelgang aanmaken en dat verlies aan vocht moet gecompenseerd worden. Er wordt op dit vlak veelal aangeraden om geen frisdrank te drinken, maar ook dat is een fout advies. Natuurlijk is ook rijstwater of gewoon water prima en kan ook thee best helpen, maar ook cola zonder prik kan geen kwaad. Sterker nog, het recept van cola werd vroeger zelfs gebruik voor mensen die last hadden van hun maag. De prik moet er wel uit, maar verder kunt u dus gewoon cola drinken bij buikgriep.

Wanneer u echt geen enkele zin heeft in eten is het dus geen noodzaak om toch te eten. Voelt u zich op dag 2 alweer iets beter, dan kunt u proberen om iets licht verteerbaar te eten. Drinken moet u echter altijd blijven doen. Ook al voelt u zich niet goed, drinken is voor mensen die lijden aan buikgriep essentieel en mag zeker niet uit het oog verloren worden.

Verder op deze website kunt u nog meer te weten komen over buikgriep. Er wordt op buikgriep.eu immers onder andere informatie gegeven over de symptomen bij buikgriep, maar ook over eventuele behandelingen, etc. Bezoek dus zeker ook de rest van de website.