Eten bij buikgriep

Standaard

Er is doorheen de jaren al heel wat gezegd en geschreven over eten bij buikgriep, maar wat klopt er nu eigenlijk en wat niet? Eten bij buikgriep is natuurlijk een beetje een eikel punt. Er is hier door de jaren heen heel wat over gediscussieerd tussen artsen onderling, maar feit is en blijft dat er eigenlijk nog steeds niet is aangetoond dat eten bij buikgriep kan zorgen voor een verslechtering of dat het de maag of darmen niet ten goede komt.

In tegendeel, de meeste artsen zijn het er over eens dat wel eten er voor kan zorgen dat de ziekte sneller wordt overwonnen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste mensen die lijden aan buikgriep krijgen veelal de eerste dagen geen hap door hun keel. Lukt het toch, dan is de kans groot dat u zich vervolgens zo misselijk voelt dat uw eten zich toch een weg naar buiten zal banen. Het spreekt voor zich dat eten bij buikgriep dus niet zo eenvoudig is.

Goed, stel dat u toch graag iets wilt eten wanneer u buikgriep heeft, dan zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Allereerst is drinken belangrijker dan eten. Het is geen enkel probleem om één of meerdere dagen niets of nauwelijks te eten, als u maar voldoende vocht opneemt. Drinken is dus prioriteit nummer 1. Wat eten betreft moeten we u er waarschijnlijk niet attent op maken dat het niet verstandig is om meteen te kiezen voor een hamburger met frietjes. Een yoghurt of een beschuitje worden over het algemeen het meest aangeraden. Kies in ieder geval altijd voor licht verteerbare voeding die niet als een blok op uw maag valt. Zwaar eten is bij buikgriep natuurlijk absoluut uit den boze.

Gaat het om buikgriep die wordt veroorzaakt door een bacterie, dan kunt u bij het eten een pilletje nemen tegen eventuele diarree of misselijkheid. Op deze manier bent u er bijna zeker van dat u, uw eten gewoon kunt binnen houden en dat u sneller aansterkt. Eten bij buikgriep kan dus geen kwaad, alleen kan het wel eventueel vervelende neveneffecten met zich meebrengen.

Verder op deze website kunt u nog meer te weten komen over buikgriep. Er wordt op buikgriep.eu immers onder andere informatie gegeven over de symptomen bij buikgriep, maar ook over eventuele behandelingen, etc. Bezoek dus zeker ook de rest van de website.