Duur buikgriep

Standaard

Wanneer je getroffen wordt door de buikgriep is het uiteraard belangrijk om er zo snel mogelijk terug vanaf te geraken. De buikgriep is een vervelende ziekte die op zich niet heel ernstig is, maar die er wel voor kan zorgen dat je enige tijd niet helemaal goed kunt functioneren. Mensen die bijvoorbeeld aan het werk zijn of kinderen die op school zijn zullen zich snel niet lekker voelen en zullen meer dan waarschijnlijk naar huis gaan.

Dat is ook verstandig, want buikgriep is een vervelende ziekte die vooral gepaard gaat met enkele vervelende symptomen. In dit artikel gaan we het hebben over de duur van buikgriep. Hoe lang duurt buikgriep bijvoorbeeld en wat kan je doen om de ziekte zo snel mogelijk kwijt te spelen?

Snelle uitbraak van buikgriep

Buikgriep is één van de ziektes die erg snel uitbreekt. Wanneer je voelt dat je buikgriep hebt is het kwaad uiteraard reeds geschied. Met een incubatietijd van tussen de 24 en 72 uur is de ziekte erg snel uitgebroken en dan is het met andere woorden vooral een kwestie van de ziekte zo snel mogelijk terug kwijt te geraken. Er zijn veel fabeltjes die verteld worden over buikgriep. Veel mensen zullen u de gekste verhalen vertellen en de meest wonderlijke medicijnen voorschrijven, helaas zullen slechts weinig van deze middeltjes werken. Het eerste en het beste medicijn bij buikgriep is en blijft veel rusten en proberen uw ongemakken zoveel mogelijk het hoofd te bieden.

Hoe lang duurt buikgriep?

Buikgriep is een ziekte die je zoals gezegd snel krijgt, maar gelukkig is het ook een ziekte die snel terug verdwijnt. Afhankelijk van hoe snel u terug een beetje kunt eten bij buikgriep dient u er rekening mee te houden dat de ziekte ongeveer een kleine week zal duren. Het wordt wel aangeraden om er na buikgriep nog even rekening mee te houden dat uw darmen waarschijnlijk nog niet meteen bestand zijn tegen grote getale vet. Met andere woorden, probeer ook na afloop van uw buikgriep nog even licht te eten. Op deze manier voorkom je dat je darmen meteen terug overbelast geraken met alle vervelende gevolgen van dien.