Diarree

Standaard

Diarree is ongetwijfeld één van de meest vervelende symptomen die verbonden zijn aan de buikgriep. Diarree is daarbij ook iets dat je niet zomaar even kunt verhelpen. Mensen die te maken krijgen met diarree kunnen doorgaans hun dagelijkse taken niet meer of in ieder geval niet meer naar behoren uitvoeren en dat is natuurlijk nooit prettig.

Kinderen die buikgriep met diarree hebben missen zo vaak verschillende lessen op school terwijl volwassenen op deze manier tijdelijk niet over de mogelijkheid beschikken om te gaan werken. Wanneer u te maken heeft met diarree is het altijd verstandig om rekening te houden met enkele factoren. Deze zaken kunnen u helpen om zo snel mogelijk van uw diarree af te geraken en dat ook nog eens op een zo aangenaam mogelijke manier.

Veel drinken bij diarree

De eerste tip die we u kunnen geven is eigenlijk meer noodzaak dan mogelijkheid. Wanneer u te maken heeft met (ernstige) diarree, bijvoorbeeld bij buikgriep, dan is de kans groot dat u niet meteen veel zult kunnen eten, in tegendeel. Mensen die diarree hebben lijden doorgaans onder flinke krampen waardoor eten er veelal zelfs helemaal niet meer in zit. Op zich is dat niet zo’n groot probleem. Eén of twee dagen niet of nauwelijks eten zult u vooral merken aan de teller op de weegschaal, maar voor uw lichaam vormt dit niet zo’n groot probleem. Uiteraard wordt het wel aangeraden om wanneer u diarree heeft licht verteerbare voeding te eten zodat u toch iets binnen heeft. Veel belangrijker is het echter om vooral te blijven drinken. U kunt gewoon water drinken of een beetje uitgebluste cola. Het is uiteraard niet verstandig om dranken als fruitsap, alcohol, etc. te drinken.

Medicatie bij diarree?

Er bestaan verschillende soorten medicatie die mensen die lijden aan diarree kunnen helpen, alleen helpt die medicatie lang niet altijd en lost deze ook het probleem veelal niet op. Medicatie bij diarree is vooral bestemd om de diarree zelf te verhelpen en het zo aangenamer te maken voor de patiënt. Blijft de diarree langer dan een week aanhouden, dan is het met andere woorden sowieso aan te raden om even terug contact op te nemen met de huisarts. De symptomen van buikgriep zijn veelal ook symptomen die gelinkt kunnen worden aan andere ziektes. Blijven de symptomen aanhouden, dan is het gewoon innemen van medicatie tegen diarree dus niet zo’n goed idee.

Hoelang duurt diarree?

Misschien wel de belangrijkste vraag is uiteraard hoelang diarree ongeveer kan duren. Feit is dat, dat verschilt van patiënt tot patiënt en van geval tot geval. In bepaalde gevallen is het bijvoorbeeld zo dat de diarree reeds na één dag flink verbeterd. In andere gevallen blijft de diarree gedurende enkele dagen tot soms zelfs een week aanhouden. Indien u langdurig te maken heeft met diarree is het altijd aan te raden om terug contact op te nemen met een dokter. Verder is het goed om veel te rusten, voldoende te drinken en eventueel wat licht verteerbare voeding te eten.