Diarree stoppen

Standaard

Wanneer je te maken krijgt met buikgriep zal je steeds rekening moeten houden met een aantal vervelende symptomen die de dagelijkse taken er niet meteen eenvoudiger op maken, in tegendeel. Eén van de belangrijkste symptomen van buikgriep zijn buikkrampen die gepaard gaan met diarree. Hoe de diarree stoppen is voor veel mensen dan ook de eerste bekommernis. Wanneer je naar school of naar het werk moet s het immers van belang dat je niet iedere vijf minuten naar het toilet moet hollen. Diarree stoppen lijkt op het eerste zicht misschien niet zo eenvoudig, in de praktijk valt dat eigenlijk best wel mee. Er zijn immers op vandaag verschillende medicijnen op de markt terug te vinden die diarree snel en efficiënt een halt toe kunnen roepen.

Diarree stoppen met welke medicijnen?

Het is algemeen bekend dat er voor buikgroep op dit ogenblik geen medicijnen op de markt terug te vinden zijn die de aandoening in de kiem smoren. Dat wil evenwel niet zeggen dat er geen medicijnen voor handen zijn die er voor kunnen zorgen dat de symptomen draaglijker worden gemaakt. Verschillende geneesmiddelen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de diarree die je hebt aanzienlijk wordt verminderd of zelfs volledig wordt opgelost. Diarree stoppen is bijvoorbeeld mogelijk door het nemen van het medicijn Imodium. Dit medicijn zorgt er voor dat de diarree per direct een halt wordt toegeroepen. Niet zelden wordt er voor gekozen om naast dit medicijn eveneens gebruik te maken van Enterol. Enterol zorgt er voor dat de goede bacteriën in de darmen worden hersteld waardoor de darmflora tot rust komt.

Waarom diarree stoppen?

Er zijn verschillende goede redenen aan te halen waarom diarree stoppen zeer belangrijk is. Het spreekt in eerste instantie voor zich dat het zorgt voor een beter comfort voor de patiënt, diarree hebben is namelijk zeer vervelend, maar er is meer. Waar veel mensen geen rekening mee houden is namelijk dat er door diarree symptomen van uitdroging kunnen ontstaan. Bij volwassenen vormt dit doorgaans geen probleem, maar dat is wel even anders bij kinderen of bij ouderen. Zij beseffen vaak niet welke risico’s ze lopen waardoor het regelmatig drinken van water of uitgebluste cola bijvoorbeeld een goed idee is. Het mag dan ook duidelijk zijn, diarree stoppen is niet alleen belangrijk om het comfort van de persoon met buikgriep te verhogen, ook voor de algemene gezondheid is het van zeer groot belang.

Diarree stoppen lukt niet, wat nu?

Zoals hierboven reeds aangegeven is diarree stoppen dus zeer belangrijk, maar wat wanneer je hier niet in slaagt? Bij een hardnekkige buikgriep of wanneer de patiënt in kwestie te snel opnieuw vettig eten eet kan het voorkomen dat de darmflora niet kan worden hersteld. Het gevolg is langdurige diarree waar je maar niet vanaf kan komen. Wanneer diarree stoppen niet lukt met de aangegeven medicijnen is het altijd belangrijk om contact op te nemen met een dokter. Dit moet je hoe dan ook altijd doen wanneer er sprake is van diarree bij kinderen of bij ouderlingen. Diarree stoppen zonder dat er een lange tijd overheen gaat is bij deze doelgroep namelijk van zeer groot belang.