Buikpijn

Standaard

Mensen die te maken hebben met de buikgriep dienen doorgaans rekening te houden met enkele vervelende symptomen. Eén van die symptomen is soms hevige buikpijn die langdurig kan zijn van aard. Het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat buikpijn niet alleen voorkomt bij buikgriep. Er zijn ook heel wat andere ziektes die buikpijn als symptoom hebben. Daarom wordt het per definitie bij buikpijn, zeker in het geval van hevige buikpijn, altijd aangeraden om contact op te nemen met de huisarts. Hij kan precies vaststellen waar de pijn precies door wordt veroorzaakt. In dit artikel vertellen we u graag alles over buikpijn, in het bijzonder bij mensen die buikgriep hebben.

Buikpijn en diarree

Buikpijn wordt steevast veroorzaakt door krampen en die krampen kunnen weer veroorzaakt worden door diarree. Logischerwijs zouden we dus met andere woorden kunnen stellen, wordt het probleem van de diarree op gelost, dan zullen ook de buikkrampen vanzelf wel verdwijnen. Dat klopt ook ergens wel, alleen is dat niet altijd het geval. Mensen die buikgriep hebben en die te maken hebben met buikpijn kunnen in principe niet zoveel doen, buiten het zichzelf zo aangenaam mogelijk maken. Met andere woorden, probeer vooral veel te rusten, neem medicatie tegen de diarree (in samenspraak met uw huisarts) en zorg er voor dat u regelmatig wat vocht inneemt. Dat is niet alleen nodig om uitdroging te voorkomen, het kan ook een gunstig effect hebben op uw buik.

Warmte helpt bij buikpijn

Mensen die te maken hebben met buikpijn willen er in eerste instantie alles aan doen om die buikpijn zo beperkt mogelijk te houden en dat kan op verschillende manieren. Veel mensen hebben in het verleden reeds aangegeven dat vooral warmte goed helpt bij buikpijn. Met andere woorden, neem een warme douche of zorg er voor dat uw buik het lekker warm heeft. Het zal bijvoorbeeld diarree niet verhelpen, maar het kan er wel voor zorgen dat de symptomen van uw buikgriep zoveel mogelijk worden beperkt.

Wat te doen bij buikpijn?

Eigenlijk is er niet zoveel dat u kunt doen om buikpijn te verhelpen. Er is heel wat medicatie op de markt te verkrijgen die bijvoorbeeld buikkrampen kan stillen. Het wordt aangeraden deze medicatie te nemen en veel te rusten. Slaap kan er voor zorgen dat uw buik tot rust komt waardoor de buikgriep sneller kan worden aangepakt. Het mag duidelijk zijn, buikpijn is erg vervelend voor zowel jong als oud, maar eigenlijk kunt u er niet zoveel aan doen. Voldoende rust nemen alsook de nodige medicatie en voldoende drinken bij diarree is de sleutel tot het verhelpen van uw buikklachten. Indien u buikpijn blijft hebben raden we u aan om tijdig opnieuw een dokter te raadplegen. Ook bij ernstige buikpijn is het aan te raden om een arts te raadplegen.