Buikgriep zwanger

Standaard

Buikgriep is een ziekte die iedereen zomaar kan krijgen en dat geldt dus ook voor zwangere vrouwen. Vrouwen die zwanger zijn en met de buikgriep te maken krijgen hebben doorgaans wat meer last omdat ook de baby er soms extra actief van wordt. Een buik die al van streek is wordt er natuurlijk niet beter op wanneer ook de baby nog even van zich laat horen. Het is compleet normaal dat veel vrouwen zich zorgen maken wanneer ze zwanger zijn en met de buikgriep geconfronteerd worden. Anderzijds is dat eigenlijk nergens voor nodig. Wel wordt het zoals steeds aangeraden om een arts te raadplegen, zeker wanneer u zwanger bent. Zoals eerder op deze website reeds aangehaald kunnen de symptomen van buikgriep namelijk zeer eenvoudig verward worden met de symptomen van andere aandoeningen aan de buik.

Zwanger en buikgriep, wat nu?

Op deze website hebben we onze bezoekers reeds verschillende tips gegeven om de buikgriep door te komen. Ook wanneer u zwanger bent en u buikgriep heeft zijn er uiteraard een aantal factoren waar u rekening mee dient te houden. In eerste instantie is het namelijk zo dat u zoveel mogelijk vocht moet blijven innemen. Zeker wanneer u ernstige diarree heeft en moet overgeven is het belangrijk om op regelmatige basis vocht in te nemen. Dat vocht is niet alleen belangrijk voor uw kindje, maar ook voor uzelf. Kunt u even niet zoveel eten? Geen probleem. Uw kindje heeft er niets aan wanneer u, uw eten terug moet overgeven. Probeer langzaam maar zeker iets licht verteerbaar te eten en lukt het niet, geef het dan gewoon z’n tijd. Nogmaals, raadpleeg zeker een arts wanneer u voelt dat uw eetlust niet snel terugkomt. Voldoende drinken is in eerste instantie echter belangrijker dan blijven eten.

Langere tijd buikgriep en zwanger

We benadrukken op deze website vaak dat het aan te raden is om in bepaalde situaties bij buikgriep een arts te raadplegen. Zwangere vrouwen doen dit beter altijd. Zij zullen uiteraard geen enkel risico willen lopen met hun kindje. Bent u zwanger en heeft u buikgriep, maar wilt u toch nog even afwachten vooraleer een dokter te raadplegen? Dat is natuurlijk uw eigen keuze, maar dan is het belangrijk om de looptijd van de buikgriep in het oog te houden. Een normale buikgriep moet per definitie op enkele dagen tijd zijn opgelost. Sleept deze ziekte te lang aan, dan is het zeker en vast een must om uw huisarts te raadplegen. Dat geldt ook voor wanneer de buikgriep te erg wordt.

Symptomen buikgriep beperken tijdens zwangerschap

Tot slot is het ook tijdens uw zwangerschap veelal vooral zaak om de symptomen van de buikgriep zoveel mogelijk te beperken. Op deze manier wordt het u een stuk aangenamer gemaakt om uw dagelijkse activiteiten te proberen uit te voeren of gewoon te rusten. Eigenlijk is dit laatste meteen een belangrijke tip. De buikgriep is een ziekte die het snelst overgaat wanneer u gewoon rust. Probeer zoveel mogelijk te rusten, leg eventueel iets warms op uw buik (zoals een warme doek of een warmwaterkruik) en bespreek eventueel met uw huisarts of u bepaalde medicatie mag nemen om buikkrampen en / of de diarree tegen te gaan. Neem niet zomaar medicatie tijdens uw zwangerschap zonder eerst te overleggen met uw huisarts! Hoe dan ook, zoals u ziet is het ook tijdens uw zwangerschap mogelijk om de symptomen van buikgriep te beperken en hoeft u zich eigenlijk geen grote zorgen te maken. Heeft u twijfels, dan kunnen we u niet genoeg de raad geven om uw huisarts te contacteren.