Buikgriep wat eten?

Standaard

Mensen die te maken krijgen met de buikgriep gaan enkele vervelende dagen tegemoet. Eén van de grootste nadelen van buikgriep is ongetwijfeld het feit dat het erg lastig wordt om te eten. Mensen hebben geen zin meer in eten en moeten voortdurend naar het toilet of krijgen buikpijn wanneer ze toch iets proberen te eten. Toch is het ook bij buikgriep belangrijk dat je iets probeert te eten.

Het moet wel gezegd, in eerste instantie is het vooral belangrijk om voldoende te drinken en dat om uitdroging te voorkomen. Kunt u met andere woorden echt niet eten, dan doet u er goed aan om toch regelmatig te drinken. Je kan gewoon water drinken, maar ook uitgebluste cola is bijvoorbeeld een aanrader. Zo krijgt u toch ook nog iets van suikers binnen. Dit artikel vertellen we je graag wat je wel kan eten tijdens de buikgriep.

Probeer vezelrijke producten te mijden

Om te beginnen gaan we eerst even kijken naar welke producten u beter niet kunt eten wanneer u buikgriep heeft en dan komen we al snel uit bij de vezelrijke producten. Mensen die last hebben van diarree kunnen deze producten beter vermijden. Vezelrijke producten staan er immers om bekend de darmtransit te bevorderen en dat is uiteraard net wat mensen met diarree niet willen. Zaken als volkoren brood, allerhande fruit en rauwe groenten kunnen het best worden vermeden. Hetzelfde geldt eveneens voor gebakken vetstoffen en uiteraard is het ook niet verstandig om te snoepen tijdens de buikgriep.

Wat dan wel eten bij buikgriep?

Wanneer u toch een beetje wil blijven eten (het hoeft niet veel te zijn), dan is het interessant om te beginnen met bijvoorbeeld een beetje wit brood of witte rijst. Ook gekookte groenten kunnen gegeten worden, maar dat kan afhankelijk zijn van persoon tot persoon. Een aanrader is ook een beetje mager vlees. Vlees als kip, kalkoen en ook kalfsvlees is perfect mogelijk. Een typisch voedingswaar dat ook vaak wordt gegeten bij buikgriep is yoghurt. Wanneer u eten en drinken wenst te combineren is dat mogelijk door een soepje te drinken. Let wel, zorg er voor dat de soep goed is gemixed.

Voel uzelf

Als enige conclusie kan gesteld worden dat eten bij buikgriep zeker en vast mogelijk is, alleen moet u vooral weten wat u wel en wat u niet mag eten. Daarnaast is het ook zo dat mensen vooral de eerste dag vaak geen trek hebben in eten. Probeer jezelf niet te forceren en eet wanneer je, je er goed bij voelt. Hoe dan ook blijft het wel belangrijk om zo snel mogelijk terug proberen te eten zodat uw lichaam niet verder verzwakt. Kan je echt niet eten, probeer dan zoals reeds diverse keren gezegd zeker en vast te blijven drinken.