Buikgriep symptomen

Standaard

Er zijn heel wat buikgriep symptomen waar u mee te maken zou kunnen krijgen. In eerste instantie zijn er erg vervelende klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stevige diarree en misselijkheid. Naast deze symptomen hebben de meeste mensen die lijden aan buikgriep ook vaak last van een algemeen ellendig gevoel. Men voelt zich moe en heeft niet veel zin om te werken of naar school te gaan.

Velen denken vandaag de dag nog steeds dat ook koorts tot één van de buikgriep symptomen behoort, maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn. Zoals u reeds verschillende keren heeft kunnen lezen op deze website is het erg belangrijk om buikgriep niet te verwarren met de echte griep, want dan zult u veelal bedrogen uitkomen.

Het belangrijkste symptoom waar u rekening mee moet houden bij buikgriep is uitdroging. Wanneer u erg veel stoelgang maakt en u te weinig vocht inneemt om het verlies te compenseren bestaat de kans dat er uitdroging optreedt. Uitdroging is voor iedereen gevaarlijk, maar extra gevaarlijk wordt het pas wanner het baby’s of ouderlingen betreft. U moet er hoe dan ook altijd alles aan doen om er voor te zorgen dat iemand die lijdt aan buikgriep voldoende blijft drinken. Alleen op deze manier wordt uitdroging tegengegaan en dat is uw eerste bekommernis.

Mocht u op het eerste zicht te maken hebben met buikgriep symptomen, maar u toch twijfelt wordt het ten stelligste aangeraden om contact op te nemen met een dokter. Hoewel de buikgriep symptomen vrij duidelijk zijn kunnen ze ook gelinkt worden aan andere aandoeningen en dat zult u natuurlijk graag willen uitsluiten. Hoe dan ook wordt het bij buikgriep symptomen aangeraden om goed te rusten en dus even thuis te blijven van het werk of kinderen thuis te houden van school. Alleen zo kan de ziekte in kwestie zo snel mogelijk herstellen.