Buikgriep peuters

Standaard

Buikgriep kan eigenlijk bij iedereen vastgesteld worden. Of u nu 5 jaar, 20 jaar, 50 jaar of 100 jaar bent maakt in dat opzicht niet uit. Ook peuters kunnen bijvoorbeeld perfect buikgriep krijgen. Sterker nog, onderzoek heeft uitgewezen dat het vooral kleine kinderen zijn die het meest vatbaar zijn voor deze vervelende aandoening. Zij komen immers op verschillende manieren ongewild in aanraking met bacteriën die er voor kunnen zorgen dat buikgriep ontstaat.

Buikgriep bij peuters is niet per definitie gevaarlijker dan buikgriep bij een volwassene, het moet alleen door de ouders iets beter opgevolgd worden. Net als bij baby’s, kinderen en ouderlingen is het voor peuters immers des te belangrijker dat ze goed en vooral veel drinken. Buikgriep gaat zowat altijd gepaard met diarree waardoor er heel wat vocht verloren gaat en dat vocht moet gecompenseerd worden.

Buikgriep bij peuters duurt doorgaans niet zo lang. In bepaalde gevallen is de buikgriep zelfs al na enkele dagen verholpen. In andere gevallen kan een peuter tot een week last hebben van buikgriep. In dit laatste geval is het vooral belangrijk om goed op te volgen of de ziekte tekenen van beterschap vertoont. Hoewel een buikgriep per definitie ongevaarlijk is kan het voor uitdroging zorgen en is een algemene opvolging hoe dan ook altijd wel wenselijk.

Heeft u buikgriep bij uw peuter vastgesteld, probeer deze dan vooral binnen te houden en veel te laten rusten. Het kan geen kwaad om een klein beetje te eten, maar het is vooral drinken dat uitermate belangrijk is.

Verder op deze website kunt u nog meer te weten komen over buikgriep. Er wordt op buikgriep.eu immers onder andere informatie gegeven over de symptomen bij buikgriep, maar ook over eventuele behandelingen, etc. Bezoek dus zeker ook de rest van de website.