Buikgriep najaar 2014

Standaard

Het najaar van 2014 staat opnieuw voor de deur en dan laat de buikgriep zich doorgaans opnieuw stevig gelden. Tijdens het najaar zijn mensen sowieso veel vatbaarder om een bepaalde aandoening op te lopen. De zomer ligt net achter de rug, we willen nog graag ons bruin velletje tonen aan de mensen en dus kleden we ons vaak alles behalve naar de weersomstandigheden.

Daarnaast kan het in het najaar uiteraard ook nog behoorlijk warm zijn op bepaalde dagen waardoor we een verkeerd beeld krijgen van de kleding die we moeten aantrekken. Hoe dan ook zijn ieder jaar opnieuw erg veel mensen ziek in het najaar en dat zal ook in 2014 naar alle waarschijnlijkheid niet anders zijn.

Wil je graag weten hoe je, je in het najaar toch een beetje kan beschermen tegen deze vervelende ziekte? Aarzel dan niet langer, lees snel verder en kom alles te weten over de buikgriep in het najaar van 2014.

Hoe buikgriep in het najaar van 2014 voorkomen?

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee kan houden die er voor kunnen zorgen dat het risico op buikgriep gevoelig kan worden beperkt. Mensen die over een goede weerstand beschikken zijn bijvoorbeeld veel beter beschermd tegen een aandoening zoals de buikgriep. Dat is echter uiteraard niet voldoende, je zal ook op je voeding moeten letten en daarnaast is ook een goede hygiëne van essentieel belang. Veel mensen spenderen hier nog steeds te weinig tijd aan, maar een goede hygiëne is absoluut erg belangrijk wanneer je het risico op buikgriep in de kiem wil smoren. Was daarom altijd goed de handen na een bezoek aan het toilet en ook wanneer je bijvoorbeeld de vuilbak even hebt vastgenomen kan het zeker geen kwaad om de handen eens extra grondig te wassen. In ieder geval is dit noodzakelijk voor je gaat eten. Eet bij voorkeur nooit zonder dat je eerst de handen hebt gereinigd. Doe je dat wel, dan loop je een groter risico om te maken te krijgen met buikgriep en dat is net wat we willen proberen vermijden. Let wel, hoe goed je ook met bovenstaande zaken rekening houdt, buikgriep is een aandoening die je in principe altijd kan oplopen.

Wat wanneer ik toch te maken krijg met buikgriep?

Wanneer je te maken hebt met buikgriep is het erg belangrijk om er rekening mee te houden dat het een besmettelijke aandoening betreft. Gewoon iemand een hand geven kan er al voor zorgen dat de persoon in kwestie ook te maken zal krijgen met buikgriep met alle gevolgen van dien. Probeer wanneer je ziek bent dan ook het contact met andere mensen zoveel mogelijk te vermijden en als je het toch doet, probeer dan in ieder geval zo’n groot mogelijke voorzichtigheid aan de dag te leggen. Verder is het met buikgriep vooral belangrijk om veel te rusten. Rust wordt vaak onderschat, maar kan er wel degelijk voor zorgen dat je in geen tijd terug de oude bent. Probeer met andere woorden goed uit te rusten, eet uitsluitend mager eten en drink vooral voldoende. Eventueel kan je er ook voor kiezen om verschillende medicijnen in te nemen die je kunnen helpen om de symptomen van buikgriep wat draaglijker te maken. Helaas is er tot dusver nog geen medicijn op de markt verschenen die buikgriep zelf in de kern kan behandelen. Mocht dat ooit toch het geval worden, dan verneem je het uiteraard hier op buikgriep.eu!