Buikgriep kinderen

Standaard

Over het algemeen wordt buikgriep als ongevaarlijk aanzien. Hoewel buikgriep er wel voor kan zorgen dat u als mens te maken krijgt met uitdrogingsverschijnselen is het niet zo dat dit meteen optreedt. Over het algemeen wordt er dan ook gesteld dat u met buikgriep niet verplicht bent om een beroep te doen op een huisarts. Anders is het echter wanneer het erg jonge kinderen of juist ouderlingen betreft. Zij zijn hoe dan ook veel vatbaarder voor een dergelijke ziekte dan gewone gezonde volwassen mensen. Dit merkt u ook wanneer u zelf kinderen heeft.

U zult zien dat ze op een zeker ogenblik waarschijnlijk allemaal wel met buikgriep geconfronteerd zullen worden en u heeft er niet altijd de nodige controle over. Wanneer uw kind bijvoorbeeld op school gebruik maakt van een toilet waar net iemand met buikgriep heeft opgezeten is dit reeds voldoende om de ziekte over te dragen. U moet immers altijd de deurknop vastnemen om het toilet te verlaten en niet iedereen wast zijn of haar handen na een groot toiletbezoek. Buikgriep bij kinderen voorkomen is dan ook als het ware bijna onmogelijk.

Buikgriep bij kinderen komt dus erg vaak voor, maar wat kunt u er tegen doen? Eigenlijk niet zoveel. Het is belangrijk om in eerste instantie uit te zoeken of het gaat om een buikgriep die wordt veroorzaakt door een virus of door een bacterie. Wordt de ziekte veroorzaakt door een virus, dan kunt u er eigenlijk niets tegen doen en moet u wachten tot de ziekte vanzelf uit uw lichaam verdwijnt. Dat gebeurt overigens vrij vlot. In de meeste gevallen is een verder gezond persoon binnen de één à maximum vijf dagen van de ziekte verlost. Gaat het om een bacterie die de buikgriep veroorzaakt, dan kunt u wel medicijnen nemen, maar ook in dit geval zal de ziekte veelal zonder al teveel problemen vanzelf overgaan. Buikgriep bij kinderen is dan ook meestal gewoon een kwestie van goed rusten, veel drinken en gewoon uitzieken.

U doet er bij kinderen met buikgriep wel goed aan om ze thuis te houden van school. Buikgriep kan gepaard gaan met krampen, diarree en misselijkheid en dan is het alles productief verantwoord om kinderen naar school te laten gaan.

Verder op deze website kunt u nog meer te weten komen over buikgriep. Er wordt op buikgriep.eu immers onder andere informatie gegeven over de symptomen bij buikgriep, maar ook over eventuele behandelingen, etc. Bezoek dus zeker ook de rest van de website.