Buikgriep kind

Standaard

Het is uiteraard zo dat iedereen buikgriep kan krijgen. Met andere woorden, kinderen, maar ook volwassenen kunnen te maken krijgen met deze vervelende ziekte. Toch is de kans bij kinderen over het algemeen een stuk groter en dat heeft uiteraard alles te maken met het feit dat zij doorgaans in iets minder hygiënische omstandigheden spelen en zich uitleven. Daarnaast is het belang van een goede hygiëne bij jonge kinderen vaak lang niet altijd even duidelijk. Het mag dus duidelijk zijn dat kinderen een verhoogd risico lopen om te maken te krijgen met buikgriep, maar toch zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen waar u ook als ouder rekening mee kunt houden.

Hoe buikgriep kind voorkomen?

Om te beginnen is het zo dat het altijd beter is om buikgriep te voorkomen dan deze te genezen. Eens je buikgriep hebt zal je immers noodgedwongen rekening moeten houden met enkele vervelende symptomen zoals diarree, misselijkheid, niet kunnen eten, buikpijn en ga zo maar door. Om de kans op buikgriep zoveel mogelijk te beperken is het bijvoorbeeld noodzakelijk om regelmatig de handen te wassen, vooral bij kleine kinderen. Kinderen neem vaak alles vast wat ze maar vast kunnen nemen en steken soms ook wel eens iets in hun mond. Deze voorwerpen kunnen echter stuk voor stuk bacteriën bevatten die de buikgriep kunnen veroorzaken. Oplettend zijn op vlak van hygiëne is en blijft het belangrijkste aspect om buikgriep te voorkomen, ook bij volwassenen, maar in het bijzonder bij kinderen!

Buikgriep kind verhelpen

Het verhelpen van buikgriep bij kinderen is even moeilijk als bij volwassenen. Indien uw kind te maken heeft met buikgriep is het verstandig deze enkele dagen thuis te houden van school. Buikgriep gaat doorgaans altijd gepaard met enkele zeer vervelende symptomen zoals diarree en buikkrampen waardoor het voor uw kind erg lastig wordt om naar school te gaan. Gewoon enkele dagen rust gunnen is doorgaans reeds voldoende om de buikgriep snel te overwinnen. In tussentijd kunt u het uw kind wel zo aangenaam mogelijk maken door gepaste medicatie te geven.

Veel drinken bij buikgriep

Het kan niet genoeg gezegd worden, zowel voor volwassenen als voor kinderen met buikgriep is het altijd van het grootste belang om te blijven drinken. Kunt u niet eten, dan is dat op zich nog niet zo’n groot probleem, maar om uitdroging tegen te gaan is het erg belangrijk om veel te drinken. Water is uiteraard goed, maar kinderen zullen maar wat graag horen dat ook een beetje (uitgebluste!) cola perfect te drinken valt bij buikgriep. Sterker nog, bij deze laatste krijgt het kind met buikgriep ook nog eens de nodige suikers binnen. Eigenlijk is een glas uitgebluste cola bij buikgriep dan ook interessanter dan gewoon een glas water.