Buikgriep eten

Standaard

Veel mensen die lijden aan buikgriep denken dat het geen goed idee is om veel te eten. De werkelijkheid is echter dat er niet bekend is of eten een negatieve invloed heeft op uw maag en darmen tijdens buikgriep. Sterker nog, dokters stellen over het algemeen dat eten juist goed zou moeten zijn voor mensen die te maken hebben met buikgriep.

U hoort ons natuurlijk niet zeggen dat u meteen een groot pak friet met mayonaise en een hamburger moet gaan eten, maar gewoon licht verteerbare voeding kan doorgaans geen kwaad. Het kan er eigenlijk alleen maar voor zorgen dat uw maag en darmen zich sneller herstellen en u zich snel weer helemaal goed voelt. Hoe dan ook geldt hiervoor wel dat teveel eten nooit goed is. Eten mag dus, maar pas goed op met wat u eet en hoeveel u eet.

Wanneer u beslist om te eten tijdens buikgriep kan het natuurlijk wel voorkomen dat u zich achteraf misselijk voelt en u naar het toilet moet. Wanneer dit het geval is kunt u hiervoor geneesmiddelen nemen. Tegen overvloedige stoelgang helpt Imodium bijvoorbeeld prima. Heeft u last van braakneigingen en krampen, probeer dan eens een pilletje Buscopan. Hoewel eten belangrijk is, is het nog belangrijker om veel te drinken. Kunt u een dag geen hap door uw keel krijgen, dan is dat eigenlijk geen ramp. Erger zou het zijn om een volledige dag niet te drinken. Zeker wanneer u dan ook nog eens frequent stoelgang maakt is de kans op uitdroging erg groot. Probeer dit zeker te voorkomen en drink voldoende.

Wat u drinkt is natuurlijk afhankelijk van uw eigen voorkeur. Probeer in ieder geval fruitsap te vermijden en drink bij voorkeur ook geen koffie. Cola zonder prik is dan weer geen probleem (en kan zelfs helpen om uw buik tot rust te brengen) net als gewoon water.

Verder op deze website kunt u nog meer te weten komen over buikgriep. Er wordt op buikgriep.eu immers onder andere informatie gegeven over de symptomen bij buikgriep, maar ook over eventuele behandelingen, etc. Bezoek dus zeker ook de rest van de website.