Buikgriep door besmet water

Standaard

Het is inmiddels duidelijk dat buikgriep een vervelende aandoening is die op verschillende manieren kan ontstaan. Het eten van besmet voedsel en / of het drinken van besmet water is één van de mogelijke oorzaken die aan de basis liggen van deze aandoening. Wanneer u het risico op buikgriep zo beperkt mogelijk wenst te houden kan het dan ook geen kwaad om met een aantal zaken met betrekking tot het drinken van water rekening te houden.

Besmet water kan bijvoorbeeld slechts op één manier gezuiverd worden en dat is door het te koken. Vooral wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat naar een minder ontwikkeld vakantieland en u zeker wenst te zijn dat u geen klachten krijgt na het drinken van water is het aan te raden om het water steeds te koken. Alleen op die manier wordt de kans op besmetting zo beperkt mogelijk gehouden.

Pas op met stilstaand water

Veel mensen die de natuur in trekken op vakantie wagen zich er aan om te drinken uit een meertje. Het is bijzonder gevaarlijk om stilstaand water te drinken, in het bijzonder omdat u niet weet welke bacteriën er allemaal in het water aanwezig kunnen zijn. Ook wanneer u stilstaand water wenst te drinken is het dan ook zeker en vast een aanrader om het water eerst over te gieten in een kan of een potje en het op te warmen tot het kookt. Vervolgens kunt u het water op een veilige manier drinken en dat zonder dat u het risico loopt om besmet te raken met buikgriep. Het mag duidelijk zijn, waakzaamheid is noodzakelijk wanneer u stilstaand water wenst te drinken.

Drink uitsluitend flessenwater

In tal van populaire vakantielanden zoals Egypte en Tunesië is het alles behalve verstandig om ander water dan flessenwater te drinken. Daarbij moet u er steeds de nodige aandacht aan besteden of de flesjes goed zijn afgesloten of niet. Alleen wanneer de flesjes nog zijn verzegeld kunt u er namelijk zeker van zijn dat ze niet gewoon terug werden opgevuld. Vooral straatverkopers in deze vakantielanden nemen het niet zo nauw met de gezondheid van hun klanten en vullen de flesjes met gewoon kraantjeswater. Tot slot, zorg er voor dat u nooit water uit bijvoorbeeld De Nijl inslikt. Dit water is ernstig vervuild. Nog een laatste interessante tip, ook het poetsen van uw tanden met kraantjeswater kan in verschillende landen een negatieve impact hebben op uw darmflora.