Buikgriep diarree

Standaard

Buikgriep is een vervelende aandoening omdat u er zich niet alleen slecht door voelt, maar omdat het er in de meeste gevallen ook voor zorgt dat u last heeft van diarree en van braakneigingen. Het gevaar van buikgriep schuilt hem dan ook in deze verschijnselen. Hoewel een buikgriep op zich eigenlijk relatief onschuldig is en meestal vanzelf weer over gaat moet u er wel rekening mee houden dat diarree een ernstig symptoom is. Op zich is diarree niet zo erg, het is eigenlijk alleen een beetje ongemakkelijk wanneer u zich bijvoorbeeld niet thuis bevindt. Los van dit gegeven kunt u verschillende medicijnen nemen die er voor kunnen zorgen dat de diarree iets getemperd wordt. Vooral Imodium is hier een bekend geneesmiddel voor.

Verder is het bij diarree ook belangrijk om goed te blijven drinken. Diarree kan er immers voor zorgen dat u uitgedroogd raakt en dat zult u natuurlijk koste wat het kost willen proberen voorkomen. Wat u drinkt is niet zo van belang. Wel wordt het aangeraden om bijvoorbeeld geen fruitsap te drinken. Fruitsap kan er immers voor zorgen dat u nog meer stoelgang gaat maken en dat kan niet de bedoeling zijn. Gewoon water is prima, maar u kunt ook gewoon cola zonder prik drinken. Wees er zeker van dat u per dag behoorlijk wat drinkt zodat het vochtverlies zoveel mogelijk wordt gecompenseerd.

Het wordt bij buikgriep met diarree eigenlijk niet als noodzakelijk gezien dat er een dokter wordt bijgehaald. In bepaalde gevallen kan dit echter wel noodzakelijk zijn. Specifiek voor diarree geldt dat er beter een dokter bijgehaald wordt wanneer u meer dan zes keer per dag naar het toilet moet om waterdunne stoelgang te maken. Bij risicopersonen wordt het aangeraden om hier na één dag reeds een dokter bij te halen, anders kunt u tot drie dagen wachten.

Wanneer koorts en diarree langer dan drie dagen onverbeterd aanhouden doet u er eveneens goed aan om een dokter in te schakelen. Bij kleine kinderen en ouderen wordt het aangeraden om hier niet mee te wachten en na één dag reeds een arts te raadplegen.

Wanneer er tot slot tekenen van uitdroging de kop opsteken spreekt het voor zich dat u meteen een arts dient te raadplegen.