Buikgriep bij peuters

Standaard

Buikgriep is een ziekte die iedereen kan krijgen, jong of oud maakt daarbij geen verschil. Wel is het zo dat vooral de jongsten onder ons net als senioren vaak de grootste last hebben met de ziekte. Voor hun lichaam is het doorgaans niet zo eenvoudig om de ziekte snel te overwinnen waardoor er maar beter met een aantal zaken rekening kan worden gehouden. In het geval van peuters is het vooral belangrijk om de ziekte goed op te volgen.

Buikgriep is op zich onschuldig, maar kan bijvoorbeeld zorgen voor uitdroging. Het is dan ook erg belangrijk dat u als ouder uw peuter goed in het oog houdt. Indien buikgriep bij peuters wordt vastgesteld wordt het eveneens altijd aangeraden om meteen een arts te raadplegen. Peuters kunnen niet zeggen wat ze precies voelen waardoor het moeilijk valt in te schatten wat de oorzaak van de problemen precies is.

Contacteer altijd een dokter bij buikgriep

Zoals in de inleiding reeds aangehaald is het bij buikgriep bij peuters altijd aan te raden om een dokter te raadplegen, ook indien u zelf perfect kunt inschatten dat het om buikgriep gaat. Peuters zijn gevoelig voor deze ziekte, maar symptomen van buikgriep kunnen ook een andere oorsprong hebben. Een arts is beter bevoegd om te bepalen of er daadwerkelijk sprake is van buikgriep of misschien van een andere aandoening. Het is wat dat betreft en in het bijzonder bij peuters altijd aan te raden om een dokter te raadplegen. Hij kan dan meteen aangeven welke medicatie er eventueel gegeven kan worden en met wat er allemaal rekening dient te worden gehouden.

Zorg voor voldoende vocht bij buikgriep

Ook bij peuters is één van de belangrijkste factoren het innemen van voldoende vocht bij buikgriep. Ook peuters hebben tijdens buikgriep immers veelal last van diarree en misselijkheid waardoor ze heel veel vocht verliezen. Dat vocht moet gecompenseerd worden. Wil uw peuter niet meteen eten tijdens buikgriep, dan is dat op zich geen probleem, het is wel belangrijk dat uw peuter blijft drinken. Probeer in samenspraak met een arts te bepalen wat u, uw peuter het best laat eten en drinken.

Hoelang duurt buikgriep bij peuters?

Buikgriep is een vervelende ziekte om in te schatten op vlak van tijdsduur. Buikgriep is namelijk één van die ziektes die in bepaalde gevallen slechts enkele dagen duurt, maar soms ook tot een week kan duren. Bij peuters duurt de ziekte doorgaans tussen 1 en 7 dagen. Net als bij buikgriep bij volwassenen wordt het steeds aangeraden om opnieuw een dokter te contacteren wanneer de symptomen van buikgriep langer dan één week aanhouden. Op die manier zorgt u er voor dat uw peuter ook tijdens buikgriep de beste verzorging krijgt.