Buikgriep behandeling

Standaard

Zoals u waarschijnlijk op deze website reeds heeft gelezen is het zo dat buikgriep in verschillende vormen kan voorkomen. In eerste instantie is er de buikgriep die wordt veroorzaakt door een virus. Zoals bekend is het bij deze vorm van buikgriep niet aangewezen om geneesmiddelen te nemen. Antibiotica bijvoorbeeld is zelfs compleet nutteloos. Wanneer u te maken heeft met een buikgriep die veroorzaakt wordt door een infectie zit er dan ook veelal niets anders op dan veel te rusten, goed te drinken en gewoon uit te zieken.

Het nemen van medicijnen zal in dit geval helaas weinig tot niets uithalen. Nog steeds schrijven dokters erg vaak medicijnen voor omdat ze denken dat het misschien toch gaat om een bacteriële infectie, maar wanneer het een gewone infectie betreft zijn ook deze vrij nutteloos. Let wel, hoewel een buikgriep vrij onschuldig is wordt het wel aangeraden om er een dokter bij te halen wanneer het kleine kinderen of oude mensen betreft.

Gaat het niet om een infectie, maar om een bacterie, dan wordt het natuurlijk meteen een heel ander verhaal. In dat geval kunnen er immers wel geneesmiddelen voorgeschreven worden die er voor zorgen dat de symptomen sneller en efficiënter te lijf gegaan kunnen worden. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan een geneesmiddel als Imodium die krampen verlicht en diarree tegengaat. Wanneer deze symptomen tot een minimum beperkt kunnen worden is dat natuurlijk al heel wat. U kunt dan immers veel sneller beginnen met te herstellen en beschikt doorgaans ook over een veel betere nachtrust. In bepaalde gevallen kan de behandelende arts er voor kiezen om antibiotica voor te schrijven. Dit kan zeker helpen bij een bacteriële buikgriep, alleen kan ook het gebruik van antibiotica bijwerkingen hebben. Veelal wordt antibiotica dan ook steeds gegeven in combinatie met andere geneesmiddelen.

Zoals u ziet is een buikgriep behandeling niet zo eenvoudig. Er moet hoe dan ook eerst vastgesteld worden of het gaat om een buikgriep die veroorzaakt wordt door een infectie of een bacterie en die diagnose kan reeds lastig te maken zijn. Hoe dan ook is buikgriep eigenlijk veelal vrij onschuldig, maar toch is het noodzakelijk om er de nodige aandacht aan te spenderen. Betreft het jonge kinderen of ouderlingen, dan doet u er veelal wel goed aan om meteen de hulp van een arts in te roepen.

Verder op deze website kunt u nog meer te weten komen over buikgriep. Er wordt op buikgriep.eu immers onder andere informatie gegeven over de symptomen bij buikgriep, maar ook over eventuele behandelingen, etc. Bezoek dus zeker ook de rest van de website.