Buikgriep baby

Standaard

Een buikgriep kan niet alleen voorkomen bij kinderen, volwassenen of ouderlingen, maar kan ook baby’s treffen. Over het algemeen wordt een buikgriep bij baby’s veroorzaakt door een virus. Dat is goed nieuws, want doorgaans is een bacteriële buikgriep erger. Helaas wil dit ook zeggen dat een buikgriep bij baby’s veelal niet kan worden behandeld. Hoe dan ook is het bij baby’s meer dan bij kinderen of volwassenen natuurlijk van het grootste belang om nauwkeurig op te volgen hoe de buikgriep evalueert.

Ook een baby kan immers na enige tijd uitdrogingsverschijnselen krijgen en dan is het noodzakelijk om zo snel mogelijk in te grijpen. Indien uw baby de buikgriep krijgt wanneer het jonger is dan drie maanden wordt het altijd aangeraden om meteen de dokter op de hoogte te brengen.

Specifiek voor buikgriep bij baby’s geldt echter ook dat u nog rekening moet houden met andere factoren. Wanneer u bijvoorbeeld vaststelt dat de baby meer dan zes uur niet eet of drinkt of constant overgeeft moet u er meteen een dokter bijhalen. Dat geldt ook voor wanneer de pamper van de baby langer dan zes uur droog is of er alleen een soort slijmerig laagje waargenomen kan worden. Ook bij (andere) symptomen van een uitdroging moet een dokter ingeschakeld worden, bijvoorbeeld wanneer de baby abnormaal veel slaapt of huilt en wanneer de ogen herkenbaar veel dieper in de oogkas liggen.

Hoewel een buikgriep bij baby’s zeker geen reden is tot paniek moet u er wel extra aandacht aan besteden. Zorg er hoe dan ook voor dat uw baby voldoende vocht blijft opnemen zodat uitdroging wordt voorkomen. Mocht u twijfelen aan de gezondheidstoestand van uw baby, aarzel dan in geen geval om een dokter te raadplegen.

Verder op deze website kunt u nog meer te weten komen over buikgriep. Er wordt op buikgriep.eu immers onder andere informatie gegeven over de symptomen bij buikgriep, maar ook over eventuele behandelingen, etc. Bezoek dus zeker ook de rest van de website.