Buikgriep 2017

Standaard

De voorbije jaren heb je hier op Buikgriep.eu reeds kunnen lezen dat de buikgriep regelmatig heel wat mensen treft. Deze aandoening is er niet alleen één die elk jaar terug de kop opsteekt, daarnaast kan je ze in principe altijd en bovendien ook overal oplopen. Dit gezegd zijnde zijn er wel een aantal zaken die je kan doen om te voorkomen dat je zelf ook met buikgriep wordt geconfronteerd. Wist je bijvoorbeeld dat een slechte hygiëne aan de basis ligt van het merendeel van de gevallen met buikgriep? Mede omwille van deze reden worden er ook elke zomer zoveel mensen door getroffen wanneer ze op reis gaan naar vakantielanden waar de hygiënische omstandigheden minder gunstig zijn. Wil jij voorkomen dat jij in 2017 de buikgriep krijgt? In dat geval is het absoluut de moeite waard om de inhoud van dit artikel eens grondig door te nemen.

Hoe weet je of je buikgriep hebt?

In eerste instantie moet het gezegd dat buikgriep een aandoening is die grote gelijkenissen vertoont in vergelijking met andere maag- en darmziektes. Hier schuilt een niet onbelangrijk gevaar in. Op zich is buikgriep vrij onschuldig en is het eerder vervelend dan gevaarlijk, maar dan moet je er wel echt zeker van zijn dat je met buikgriep te maken hebt. Bovendien is er altijd speciale aandacht vereist bij kinderen en ouderlingen. Twijfel je of je te maken hebt met een onschuldige buikgriep of er toch iets anders aan de hand is? In dat geval willen we benadrukken dat het altijd belangrijk is om contact op te nemen met een dokter. Dit geldt bovendien in het bijzonder voor de situatie waarin de buikgriep langdurig blijft aanhouden of bijvoorbeeld na enige tijd terug de kop opsteekt. De onderstaande symptomen kunnen in ieder geval wijzen in de richting van buikgriep:

  • Vervelende en pijnlijke krampen
  • Diarree
  • Misselijkheid en braken
  • Verminderde of helemaal geen eetlust
  • Algemeen vervelend en vermoeid gevoel

Het is bovendien een algemeen misverstand dat buikgriep altijd gepaard gaat met koorts. Dit kan, maar hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Ook wanneer je niet te maken hebt met koorts is het dus perfect mogelijk dat je een buikgriep hebt opgelopen. Wees ook dan voorzichtig, want buikgriep is ook in dit geval natuurlijk gewoon besmettelijk.

Wees ook aandachtig tijdens je vakantie

Buikgriep 2017 krijg je niet alleen thuis, maar kan bijvoorbeeld ook de kop opsteken wanneer je op vakantie bent. In dat geval is het misschien zelfs nog vervelender dan wanneer je ze gewoon thuis krijgt. Je vakantie kan er namelijk behoorlijk door worden beïnvloed. Veel mensen denken dat het Norovirus uitsluitend kan worden opgelopen in enigszins achtergestelde vakantielanden. Hoewel de kans daar uiteraard groter is kunnen ook gewoon minder hygiënische omstandigheden in zeer kwalitatieve vakantielanden buikgriep in de hand werken. Wees hier dan ook zeker en vast aandachtig voor en was onder meer altijd goed de handen vooraleer iets in je mond te stoppen.

Hygiëne als sleutel tegen buikgriep 2017

Echt niemand zit er op te wachten om buikgriep 2017 te krijgen. Dat is heel normaal, maar wat moet je nu precies doen om ze niet te krijgen? Zoals reeds diverse malen aangegeven op deze pagina is het vooral van cruciaal belang om een goede hygiëne te hanteren. Dat is uiteraard niet altijd even eenvoudig, maar op z’n minst regelmatig de handen wassen, zeker voor het eten is altijd van cruciaal belang. Let ook op dat je niet in contact komt met iemand die besmet is met de aandoening. Zoals je verder op deze pagina zal kunnen lezen is buikgriep 2017 namelijk bijzonder besmettelijk waardoor jij het zomaar kan overkrijgen, maar er ook anderen mee kan besmetten.

Tot slot, buikgriep 2017 is besmettelijk!

Verschillende aandoeningen gaan echt rond als een lopend vuurtje. Dat geldt zeker en vast ook voor buikgriep. Gewoon iemand een hand geven kan dan ook reeds voldoende zijn om ook met deze vervelende aandoening geconfronteerd te worden. Heb je zelf te maken met buikgriep 2017? Wees dan verstandig en breng andere mensen, zeker uit je omgeving hiervan op de hoogte. Let binnen deze periode ook op met het bereiden van voeding voor anderen. De kans is namelijk groot dat men in dit geval zomaar ook geconfronteerd wordt met buikgriep. Door rekening te houden met de tips in dit artikel zorg je er in ieder geval voor dat het risico op buikgriep 2017 aanzienlijk kan worden beperkt.