Buikgriep 2016

Standaard

Net zoals ieder jaar het geval is zal de buikgriep ook in 2016 heel wat slachtoffers maken. De buikgriep is een zeer vervelende ziekte die elk jaar opnieuw heel veel mensen treft. Het betreft hier hoofdzakelijk kinderen en ouderlingen, maar ook gewone volwassenen kunnen met deze aandoening te maken krijgen. Op zich is buikgriep niet zo ernstig, als het maar goed wordt opgevolgd (zeker bij kinderen en mensen met een meer dan respectabele leeftijd), maar de symptomen die ermee gepaard gaan zorgen er voor dat je vaak een vervelende periode tegemoet gaat. Ben jij ook van plan wat de buikgriep in 2016 voor ons in petto heeft en vooral wat je kan doen om er niet mee geconfronteerd te worden? Lees dan snel verder en kom alles te weten over buikgriep 2016.

Wanneer buikgriep 2016 oplopen?

De eerste vraag die veel mensen zich stellen is wanneer je nu precies buikgriep kan oplopen. Velen gaan er nog steeds vanuit dat de buikgriep een bepaalde connectie heeft met de gewone griep. Dat is evenwel niet het geval. De gewone griep komt vooral voor in de strenge wintermaanden en weet mensen te treffen die tijdelijk over een afgezwakt immuunsysteem beschikken. Dit geeft aan dat de gewone griep dus vooral tijdens de wintermaanden slachtoffers maakt, maar wat te zeggen van de buikgriep? De buikgriep 2016 zal je het hele jaar door kunnen oplopen. Dit geldt ook niet alleen voor in je eigen land, ook bijvoorbeeld tijdens een vakantie in het buitenland is dat het geval. Wees hier dan ook altijd voldoende waakzaam voor.

Hoe buikgriep 2016 voorkomen?

Het spreekt voor zich dat niemand te maken wil krijgen met buikgriep 2016. Het is dan ook een zeer normaal iets om je af te vragen hoe je het oplopen van deze aandoening kan voorkomen. Dat is niet zo eenvoudig. Het belangrijkste aspect waar je rekening mee dient te houden bij buikgriep is een goede hygiëne. Veel mensen staan er te weinig bij stil, maar wanneer je iemand de hand hebt geschud of wanneer je een bezoek hebt gebracht aan het toilet is het altijd van cruciaal belang om goed de handen te reinigen vooraleer te eten. Doe je dat niet, dan kunnen bacteriën via het eten terechtkomen in je maag en daar een eigen leven gaan leiden. Op deze manier kan buikgriep 2016 vrij spel krijgen en dat zal je dus zeker willen voorkomen.

Buikgriep 2016 tijdens je vakantie

Het is een algemeen misverstand dat je buikgriep 2016 alleen maar kan oplopen tijdens de winter en dus wanneer de temperaturen een flinke duik hebben genomen. Ook mensen die op vakantie gaan naar Zuiderse bestemmingen kunnen met deze aandoening geconfronteerd worden, in het bijzonder wanneer je verblijft in hygiënisch minder voor de hand liggende omstandigheden. Ook wanneer je op vakantie bent is het dan ook met andere woorden altijd van belang om je voldoende te beschermen tegen de buikgriep 2016.

Buikgriep 2016 genezen

Ben je voorzichtig geweest, maar heb je uiteindelijk toch te maken gekregen met de buikgriep? Dat is zeer vervelend. De kans is namelijk groot dat je nu enkele dagen of misschien zelfs een volledige week thuis zal moeten blijven van je werk of van school. Bovendien zijn de symptomen die gepaard gaan met buikgriep 2016 zoals eerder reeds aangegeven geen lachertje. Buikgriep gaat namelijk altijd gepaard met een combinatie van misselijkheid en braken evenals buikkrampen, diarree en gewoon een algemeen slecht gevoel. Er bestaat op moment van schrijven helaas ook nog geen sluitend medicijn tegen buikgriep, al zijn er wel verschillende geneesmiddelen op de markt terug te vinden die kunnen helpen om de symptomen te verminderen.

Naast het nemen van dergelijke medicijnen is het verhelpen van de buikgriep 2016 vooral een kwestie van veel rusten. Zorg er bovendien voor dat je maag en darmen de tijd krijgen om zich te herstellen van de impact van de buikgriep. Je doet dit door lichte voeding te eten en zeker niet te snel terug te beginnen met het eten van vette voeding. Daarnaast is het voor iedereen met buikgriep 2016 belangrijk om voldoende vocht in te nemen. Gewoon water voldoet prima, maar een beetje uitgebluste cola kan wonderen doen. Zo krijg je toch een beetje suikers binnen en bovendien heeft uitgebluste cola een bewezen positieve werking op de maag. Vooral bij kleine kinderen en ouderen is het aan te raden om bij symptomen buikgriep altijd contact op te nemen met de huisarts.