Buikgriep 2015

Standaard

In het jaar 2014 heeft de buikgriep weer heel wat slachtoffers gemaakt en ook in 2015 lijkt dat niet anders te zullen zijn. Net zoals voorgaande jaren kan opnieuw worden vastgesteld dat vooral kinderen er veelvuldig het slachtoffer van worden. Zij beseffen vaak nog niet hoe belangrijk hygiëne is waardoor ze niet alleen de buikgriep veel eenvoudiger zelf krijgen, maar ook kunnen doorgeven. Uiteraard zijn het niet alleen de kinderen die te maken krijgen met buikgriep, want ook veel jongeren en volwassenen krijgen jaarlijks ongewenst met deze ziekte te maken. Buikgriep in 2015 voorkomen blijft hetzelfde verhaal als voorgaande jaren. In dit artikel proberen we het eens op een andere manier aan te pakken en geven we een antwoord op enkele prangende vragen die veel mensen met buikgriep of die bang zijn om buikgriep te krijgen zich stellen.

Kan vettig eten buikgriep bevorderen?

De eerste vraag die veel mensen zich stellen is of het eetpatroon een invloed kan hebben op deze aandoening. Voor alle duidelijkheid, het gaat om gezonde mensen die bang zijn om buikgriep te krijgen en dus nog geen buikgriep hebben. Van deze aandoening is bekend dat ze kan worden veroorzaakt door een bacterie of een virus. De ernst van de aandoening en dan vooral van de symptomen is sterk afhankelijk van het type buikgriep waarmee je te maken hebt. Vettig eten heeft geen structurele invloed op het al dan niet eenvoudiger krijgen van deze aandoening. Daarnaast is het ook niet zo dat de ziekte bij mensen die gezond eten sneller terug zal overgaan, althans niet voor zover tot op vandaag bewezen is.

Bovenstaande neemt niet weg dat het voor mensen die buikgriep hebben absoluut geen goed idee is om vettig te eten, in tegendeel. Gelukkig heb je daar bij buikgriep ook helemaal geen zin in. Wanneer je met buikgriep 2015 te maken krijgt is het vooral belangrijk om veel te drinken. Dat je enkele dagen over geen of een sterk verminderde etenslust beschikt is op zich geen probleem, zolang je maar voldoende vocht binnen krijgt. Daar komt bij dat veel mensen in het geval van buikgriep te maken krijgen met zeer intense diarree en soms misselijk zijn en moeten overgeven waardoor een beetje extra vocht innemen sowieso geen kwaad kan.

Hoe buikgriep 2015 voorkomen?

Een zeer belangrijke vraag is natuurlijk hoe je het krijgen van de buikgriep in 2015 kan voorkomen. Tja, het voor de hand liggende aspect op dit vlak is en blijft hygiëne, maar uiteraard is het risico op het krijgen van de ziekte op deze manier nooit uit te sluiten. Je schudt ongetwijfeld dagelijks de hand van heel wat mensen en met diezelfde handen ga je straks misschien wel een broodje opeten. Feit is en blijft dat speciale aandacht geven aan de hygiënische omstandigheden waarin je vertoeft van cruciaal belang is, maar helaas kan je zelfs dan nog steeds zomaar met deze ziekte te maken krijgen. Het regelmatig wassen van de handen kan in ieder geval wel helpen om het risico op buikgriep enigszins te beperken.

Buikgriep 2015 in het buitenland oplopen

Ieder jaar opnieuw kiezen veel mensen er voor om naar het buitenland op vakantie te gaan. We zien dat steeds meer minder hygiënische landen aan de top van de lijst met populairste bestemmingen komen te staan en net dat verhoogt het risico op buikgriep structureel. Veel mensen die in dergelijke gebieden op vakantie gaan worden automatisch geconfronteerd met een mindere hygiëne. Uiteraard kan je daar weinig aan veranderen, maar het kan er wel zomaar voor zorgen dat de buikgriep in 2015 ook jou te pakken krijgt. Probeer in ieder geval ook in het buitenland regelmatig je handen te wassen en zorg er voor dat je alleen maar eten eet en drinken drinkt dat je echt vertrouwt.

Buikgriep 2015

Na het lezen van bovenstaande mag het duidelijk zijn, de buikgriep is net als de oorzaken er van door de jaren heen niet veranderd, in tegendeel. Ze komt alleen vaker voor omdat het reisgedrag van mensen is veranderd. Vroeger werd er steevast gekozen voor zeer hygiënische bestemmingen dicht bij huis, maar tegenwoordig is dat minder vaak het geval. Wilt u in 2015 het risico op buikgriep echter zoveel mogelijk beperken, dan is het in ieder geval van cruciaal belang om zo nauwkeurig mogelijk om te springen met de hygiëne. Alleen op deze manier kan het risico op buikgriep in de kiem worden gesmoord. Heeft u toch met buikgriep 2015 te maken, dan bent u op deze website in ieder geval aan het juiste adres voor de nodige informatie en tips!

Lees ook:
» Buikgriep winter 2014 – 2015
» Buikgriep najaar 2014
»  Buikgriep 2014