Buikgriep 2014

Standaard

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of de eerste meldingen worden alweer gemaakt van mensen met buikgriep. Traditioneel is de winterperiode een zeer gevaarlijke periode om deze aandoening op te lopen. Zeker dit jaar, met het veel te warme weer denken mensen al snel dat ze veel minder kans maken om ziek te worden, maar het tegenovergestelde is waar. Ook al klopt het inderdaad dat de temperaturen het niet echt winters doen aanvoelen, dat wil daarom nog niet zeggen dat het geen winter is. Wanneer u nu slecht gekleed naar buiten gaat en bijvoorbeeld lange tijd wordt blootgesteld aan een koude wind, dan kan dat er evengoed voor zorgen dat u een bepaalde ziekte oploopt. Krijg u in het jaar 2014 te maken met een stevige buikgriep en weet u even niet meer wat te doen? Wij zetten graag alles voor u op een rijtje in dit artikel!

Buikgriep voorkomen in 2014

Eerder op deze website hebben we reeds aangegeven dat het volledig uitsluiten van buikgriep bijzonder moeilijk is. Hoe goed u ook uw best doet en hoe hygiënisch u ook door het leven gaat, u zult op die manier de kans om buikgriep op te lopen uiteraard aanzienlijk verkleinen, maar het risico volledig uitsluitend is nagenoeg onbegonnen werk. Buikgriep voorkomen in 2014 blijft dan ook gewoon een kwestie van voorzichtig om te gaan met niet zo hygiënische locaties en voeding. Deze beide factoren vormen nog steeds de belangrijkste oorzaak van buikgriep. Was daarnaast altijd regelmatig uw handen en probeer niet de deurknop van het toilet nog eens vast te nemen wanneer u, uw handen reeds heeft gewassen. Lang niet iedereen is immers zo hygiënisch als uzelf!

Behandeling van buikgriep in 2014

Wat de behandeling van buikgriep in het nieuwe jaar betreft is er eigenlijk niet zoveel veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Het is nog steeds niet mogelijk om buikgriep volledig te genezen met medicatie. Wel is het zo dat er heel veel medicijnen op de markt terug te vinden zijn die de vervelende symptomen die gepaard gaan met buikgriep verlichten of zelfs nagenoeg volledig wegnemen. Denk hierbij aan medicijnen tegen misselijkheid, diarree en andere vervelende symptomen. Let wel, het is nooit aan te raden om te lang medicatie te nemen zonder een arts te raadplegen. Bepaalde medicatie tegen misselijkheid en diarree mag u sowieso slechts gedurende een beperkte periode innemen. Hou hier zeker en vast rekening mee indien u zelf de strijd wenst aan te gaan met buikgriep in 2014 zonder de tussenkomst van een dokter.

Langdurige buikgriep 2014

Buikgriep is op zich geen gevaarlijke aandoening wanneer deze op gepaste wijze wordt bestreden. U dient wel aandachtig te zijn voor langdurige buikgriep, in het bijzonder wanneer de persoon in kwestie niets kan eten of drinken en wanneer het gaat om kleine kinderen of ouderlingen. Iedereen kan erg ziek zijn van buikgriep, maar zij zijn er over het algemeen nog iets vatbaarder voor. Wanneer u vast stelt dat de buikgriep waarmee u te kampen heeft langer duurt dan één week kunnen we u alleen maar ten strengste aanraden om een huisarts te raadplegen. Dat advies werd de voorgaande jaren steeds gegeven en is ook in het nieuwe jaar 2014 onveranderd gebleven.