Besmetting buikgriep

Standaard

Het eerste waar u bij buikgriep natuurlijk aan denkt is of dit besmettelijk is of niet. Eigenlijk valt op deze vraag een vrij sluitend antwoord te geven. Buikgriep is in de meeste gevallen immers vrij besmettelijk. Dit heeft vooral deels te maken met het feit dat buikgriep op verschillende manieren kan opgelopen worden. De manier waarop besmetting plaats kan vinden is wel afhankelijk van het soort buikgriep.

De ene buikgriep zal bijvoorbeeld vooral besmettelijk zijn door de stoelgang terwijl een andere buikgriep ook eenvoudig doorgegeven kan worden via speeksel of zelfs via de lucht. Deze verschillende manieren van besmetting zorgen er in ieder geval voor dat u zich niet altijd goed kunt wapenen tegen buikgriep. De ene persoon is er ook minder vatbaar voor dan de andere waardoor ook dat een belangrijke rol kan spelen.

Hoe dan ook is buikgriep dus besmettelijk en zult u er voor willen zorgen dat de kans op besmetting zo klein mogelijk wordt gehouden. Dit doet u vooral door te zorgen voor een zo optimaal mogelijke hygiëne. Met andere woorden, was uw handen goed na ieder toiletbezoek, vermijdt contact met de deurknop van het toilet (vooral wanneer het om publiekelijke toiletten gaat) en pas op met zaken die door iemand zijn aangeraakt met buikgriep.

U kunt immers nog zo voorzichtig zijn wat de hygiëne betreft, lang niet iedereen houdt hier voldoende rekening mee. Indien u de nodige voorzorgsmaatregelen in acht houdt kunt u het risico op buikgriep flink beperken, maar echt veilig zijn voor buikgriep bent u dus met andere woorden nooit.

Verder op deze website kunt u nog meer te weten komen over buikgriep. Er wordt op buikgriep.eu immers onder andere informatie gegeven over de symptomen bij buikgriep, maar ook over eventuele behandelingen, etc. Bezoek dus zeker ook de rest van de website.