Baby buikgriep

Standaard

Niet alleen volwassenen, ouderlingen en kleine kinderen kunnen te maken krijgen met buikgriep, maar ook baby’s. Een buikgriep bij baby’s hoeft niet per definitie ernstig te zijn. Sterker nog, in de meeste gevallen is het gewoon vervelend voor een baby, net als het vervelend is voor een volwassen persoon om buikgriep te krijgen. Het gevaar schuilt hem echter in een potentiële uitdroging.

Als kind of volwassen persoon weten we dat we goed moeten drinken om het verlies aan vocht te compenseren. Als baby is dat natuurlijk veel moeilijker en is het de taak van de ouders om er voor te zorgen dat hun kleine spruit voldoende vocht binnenkrijgt. Wanneer er wordt vastgesteld dat uw baby buikgriep heeft moet u er dus in eerste instantie voor zorgen dat de baby goed wordt opgevolgd en moet u in ieder geval zorgen voor voldoende drinken. Indien uw baby niet wil drinken moet u er een dokter bijhalen.

In principe kan een baby reeds vanaf dag 1 te maken hebben met buikgriep. Hoewel dit zoals gezegd eigenlijk geen probleem is wordt het wel steeds ten stelligste aangeraden om de hulp van een dokter in te roepen indien de baby jonger is dan 3 maanden. Ook wanneer er zich tekenen van uitdroging voordoen of wanneer uw baby gewoon niet wil drinken is een arts erbij halen noodzakelijk. Hoewel er dus geen reden is tot paniek wanneer uw baby buikgriep heeft vergt het wel een goede opvolging.

Neem uw baby wanneer hij of zij ziek is ook niet mee naar buiten en laat ze vooral veel rusten. Alleen op die manier zal ze zo snel mogelijk terug kunnen aansterken.

Verder op deze website kunt u nog meer te weten komen over buikgriep. Er wordt op buikgriep.eu immers onder andere informatie gegeven over de symptomen bij buikgriep, maar ook over eventuele behandelingen, etc. Bezoek dus zeker ook de rest van de website.