Aanslepende buikgriep

Standaard

Buikgriep is een vrij onschuldige aandoening die doorgaans ook helemaal niet lang een invloed zal hebben op je dagelijks leven. Het moet echter wel gezegd dat in bepaalde gevallen de buikgriep gedurende een langere periode kan aanslepen. Hoe dan ook is het wanneer je, je niet zo best voelt altijd interessant om eens contact op te nemen met de huisarts. Je weet immers maar nooit dat de symptomen van buikgriep niets te maken hebben met deze onschuldige aandoening, maar met een andere ziekte die veel ernstiger is. We raden het net daarom aan om altijd contact op te nemen met een arts, maar je moet dat in het bijzonder doen wanneer blijkt dat de buikgriep gedurende een periode van langer dan 3 tot 7 dagen blijft aanhouden. Ook wanneer de symptomen erger worden is het zeer belangrijk om zo snel mogelijk een dokter in te schakelen. Wil je meer weten over een aanslepende buikgriep? Aarzel dan niet langer en lees er snel alles over in dit artikel!

Wat is een aanslepende buikgriep?

Bovenstaande hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn. In bepaalde gevallen kan een buikgriep immers zo hevig zijn dat deze inderdaad langer dan een week aan kan houden. Dat geldt voor gevallen waarin de buik volledig is ontregeld. Veel mensen blijven met buikgriep ook gewoon verder werken of blijven naar school gaan. daar is op zich helemaal niets mis mee, ware het niet dat je op die manier natuurlijk maar weinig tijd hebt om te rusten. Net het gebrek aan rust kan er voor zorgen dat deze vervelende aandoening langer een invloed kan uitoefenen op je lichaam en dus op je dagelijks leven. Wil je het risico op een aanslepende buikgriep met andere woorden zo beperkt mogelijk houden, dan is veel rusten en uiteraard ook de nodige medicijnen innemen voor jou ongetwijfeld een absolute must. Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald kunnen aanslepende symptomen van de buikgriep echter ook wijzen in de richting van een andere aandoening, dus even een arts contacteren is altijd aan te raden. Hij kan je hoe dan ook voorzien van interessante informatie over medicijnen die de vervelende symptomen van deze aandoening een stukje kunnen verzachten.

Wat te doen tegen een aanslepende buikgriep?

Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven zijn er ook een aantal zaken waar je zelf rekening mee kan houden om buikgriep te lijf te gaan. Wanneer de aandoening voor een lange tijd in je lichaam blijft hangen kan het bijvoorbeeld absoluut geen kwaad om even een aantal dagen uit te rusten. Rust is zeer belangrijk, vooral wanneer je een aanslepende aandoening zoals de buikgriep wenst te lijf te gaan. Daarnaast is het zoals bekend niet mogelijk om de buikgriep op te lossen met medicatie. Bepaalde medicijnen kunnen er echter wel voor zorgen dat de ernst van de symptomen kan worden beperkt. Een middel tegen misselijkheid, diarree en buikkrampen kan bijvoorbeeld prima helpen. Bij twijfel wordt het aangeraden om eerst een arts te contacteren. Hij zal je tijdens een consultatie precies kunnen vertellen welke medicijnen je kan nemen en vooral hoeveel je er van mag innemen.